**Uunilohi Kastike**
Valmista täydellinen uunilohi crème fraiche -kastike sahramin ja valkoviinin avulla. Noudata yksinkertaisia ohjeita ja nauti mehevä kala herkullisen kastikkeen kera.
800 g lohta fileenä
merisuolaa
Sahrami-Crème Fraiche-kastike:
½ l vahvaa kalalientä
½ tl sahramia
1 dl kuivaa valkoviiniä
150 g Crème Fraîchea
sokeria
Kun paistat lohifileitä, muista jättää kalan nahka paikoilleen!Nahka kun toimii turvakerroksena kalan lihan ja kuuman pannun tai grillin välissä.
Aloita paistaminen nahkapuoli alaspäin ja anna sen muuttua rapeaksi.On paljon helpompaa työntää paistinlasta lohen nahan kuin sen helposti rikkoontuvan lihan alle.Kun lopulta on aika syödä kala, irtoaa nahka siitä silloin helposti.
lohi kypsennetään noin 90-prosenttisesti nahkapuoli alaspäin.Tässä pitäisi kestää noin kolme minuuttia, mikäli kypsentää huoneenlämpöistä fileetä.Paista kalaa näin, kunnes sen liha muuttuu läpikuultavasta punaisesta läpikuultamattomaksi vaaleanpunaiseksi reunoista ja melkein myös pinnalta.
Milloin lohi on kypsää?42–52-asteinen lohi on kypsynyt hieman myös sisältä, mutta on vielä mehevää.
Jos lohen taas haluaa syödä täysin kypsänä, sen voi valmistaa 62-asteiseksi, jolloin se on läpeensä kypsää, mutta ei vielä liian kuivaa.
1. Tärkeintä on, että kala on parempi olla alikypsä kuin ylikypsä, jolloin se pysyy mehevä eikä kuivu. 2. Poista fileestä ruodot huolellisesti ja leikkaa se annospaloiksi. 3. Paista kala pannulla tai grillissä. 4. Mausta kala merisuolalla.
**Sahramikastike:**
1. Keitä kalalientä ja valkoviiniä hieman kokoon. 2. Lisää sahrami ja anna seoksen kiehahtaa hetki. 3. Lisää Crème fraiche koko ajan sekoittaen juuri ennen tarjoilua. 4. Tarvittaessa voit pyöristää kastikkeen makua ripauksella sokeria.
N
elj
ä
anno
sta.
Helppo ja herkullinen uunilohi crème fraiche -resepti
Haluatko kokeilla herkullista ja helppoa uunilohen reseptiä? Uunilohi crème fraiche on täydellinen valinta, joka yhdistää lohen pehmeän maun ja kermaisen kastikkeen. Aloita valitsemalla tuore lohifilee, jonka asetat uunivuokaan. Mausta lohi suolalla, pippurilla ja sitruunaviipaleilla raikkauden tuomiseksi. Sekoita crème fraiche hienonnettujen tillin, ruohosipulin ja valkosipulin kanssa, ja levitä seos lohen päälle. Paista uunissa 180 asteessa noin 25–30 minuuttia, kunnes lohi on kypsä ja kastike kuplii kevyesti. Tämä uunilohi crème fraiche -resepti sopii niin arki- kuin juhlaruoaksi.
Terveellisyysedut: uunilohi crème fraiche
Uunilohi crème fraiche ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen valinta. Lohi on erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde, joka tukee sydämen ja aivojen terveyttä. Lisäksi lohi tarjoaa runsaasti laadukasta proteiinia, joka edistää lihasten kasvua ja ylläpitoa. Crème fraiche kastike kalalle tuo annokseen kermaisuutta ilman liiallista rasvaa, erityisesti jos valitset vähärasvaisen version. Tämä yhdistelmä tekee uunilohesta crème fraichella täydellisen valinnan terveelliseen ruokavalioon.
Viinisuositukset uunilohi crème fraichelle
Mikä viini sopii parhaiten uunilohi crème fraichelle? Valkoviinit ovat erinomainen valinta, sillä ne korostavat ruoan hienostuneita makuja. Sauvignon Blanc on suosittu vaihtoehto, jonka raikkaat ja sitruksiset vivahteet täydentävät lohen ja crème fraichen kastikkeen harmonian. Jos haluat syvemmän maun, kokeile tammitonta Chardonnayta. Kuohuviinit, kuten kuiva Cava tai samppanja, ovat myös loistavia vaihtoehtoja, sillä niiden kuplivuus tasapainottaa annoksen kermaisuutta. Löydä oma suosikkisi ja tee ateriasta unohtumaton!
Vinkkejä täydelliseen uunilohi crème fraicheen
Haluatko varmistaa, että uunilohi crème fraiche onnistuu täydellisesti? Aloita valitsemalla tuore ja laadukas lohifilee, sillä se vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Varmista, että lohi on sopivan paksuinen tasaisen kypsennyksen saavuttamiseksi. Käytä laadukasta crème fraichea ja mausta seos hyvin tillillä, ruohosipulilla ja valkosipulilla. Lisäaromia saat raastetulla sitruunankuorella tai tuoreilla yrteillä. Tarkkaile paistoaikaa, jotta lohi ei kuivu. Näillä vinkeillä uunilohi crème fraiche onnistuu varmasti joka kerta!
Miksi valita crème fraiche kastike kalalle?
Crème fraiche kastike kalalle on täydellinen lisä uuniloheen, sillä se tuo annokseen kermaisuutta ja tasapainottaa lohen voimakkaan maun. Kastike on helppo valmistaa ja sen voi maustaa monin eri tavoin, kuten tillillä, valkosipulilla tai raastetulla sitruunankuorella. Crème fraiche sopii erityisen hyvin kalaan, sillä se ei peitä lohen omaa makua, vaan korostaa sitä. Kokeile tätä herkullista yhdistelmää ja nauti täydellisestä ateriasta!