Uunilohi

Valmista täydellinen uunilohi kotona! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käytetään mausteista kuorrutetta ja kotitekoista hollandaise-kastiketta. Tarjoile paahdettujen riisinuudeleiden kanssa – valmistusaika vain 30 minuuttia!

4 lohifileetä
suolaa
2 rkl vihreää teejauhetta (esim. Matcha)
1 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl kuivattua tilliä
1,5 dl korppujauhoja
rypsiöljyä
HOLLANDAISE:
0.5 dl vahvaa vihreää teetä
0.5 dl valkoviinietikkaa
4 kananmunankeltuaista
350 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vihreää teejauhetta
suolaa
puolikkaan sitruunan mehu

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Valmista lohi: 1. Hiero lohen pintaan suolaa.

2. Sekoita tee, kuiva tilli, persilja ja korppujauhot yhtenäiseksi jauheeksi. Lisää kaksi ruokalusikallista öljyä ja sekoita tasaisesti. Taputtele kuorrute tasaisesti lohen pintaan.

3. Laita lohi uunipellille tai uunivuokaan, jossa on leivinpaperia. Paista lohta koosta riippuen noin 20 minuuttia.

Valmista hollandaise: 1. Kuutioi voi kastiketta varten.

2. Mittaa leveäpohjaiseen kattilaan valkoviinietikka ja vihreä tee. Erottele keltuaiset ja lisää ne kattilaan. Sekoita yhtenäiseksi massaksi.

3. Laita kattila hellalle puolilämmölle. Sekoita massaa koko ajan hellästi ja pidä kattila levyllä, kunnes keltuaismassa kypsyy.

4. Ota kattila liedeltä ja lisää keltuaismassaan voita muutama kuutio kerrallaan koko ajan sekoittaen. Mausta kastike suolalla, vihreällä teellä ja sitruunanmehulla.

Tarjoile kala ja kastike esimerkiksi paahdettujen riisinuudeleiden kanssa.

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4