Teriyaki Lohi

Valmista herkullinen teriyaki lohi uunissa nopeasti ja helposti. Löydä täydellinen resepti teriyaki lohille, jossa ananas ja tuore chili täydentävät makuja. Neljän annoksen valmistusaika vain 35 minuuttia!

TERIYAKIMARINADI:



2 rkl teriyaki-kastiketta



1 rkl soijakastiketta



1 tl seesamiöljyä



1 punainen chili



2 cm pala inkivääriä





400 g lohifileetä



1 tölkki ananasrenkaita tai tuoretta ananasta



2 rkl ruokokidesokeria



1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Valmistele teriyakimarinadi: Sekoita keskenään teriyaki-kastike, soijakastike ja seesamiöljy. Hienonna punainen chili ilman siemeniä ja lisää puolet siitä marinadiin. Säästä puolet koristeluun. Raasta marinadiin tuore inkivääri ja kaada joukkoon ananassäilykkeen mehu. Sekoita huolella ja tarkista maku.

3. Tarkista, että lohifileeseen ei ole jäänyt ruotoja tai suomuja. Huuhtele filee ja kuivaa talouspaperilla. Siirrä lohi ilmatiiviiseen astiaan ja jätä marinoitumaan marinadin kanssa jääkaappiin noin 15 minuutiksi.

4. Lado uunivuokaan ananasrenkaat ja ripottele niiden pintaan ruokosokeri. Näin ananasrenkaat karamellisoituvat uunissa. Jos käytät tuoretta ananasta, poista ananaksen kova kuori ja kova ruoti keskeltä ennen viipalointia. Nosta ananasviipaleiden päälle lohifileen ja viimeistele lopuilla marinadeilla.

5. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes lohi on kypsää ja sen pinta alkaa hikoilla. Varo ylikypsentämästä lohta! Anna fileen vetäytyä ananaspedillä vielä noin viisi minuuttia kypsennyksen jälkeen.

6. Viimeistele kypsä lohi tuoreella chilillä ja nypityllä timjamilla.

7. Tarjoile teriyakilohi vaikkapa keitet
yn riisin tai pyöriteltyjen sushi-riisipallojen kanssa.

Valmistusaika: 35 minuuttia
Neljä annosta

Helppo ja Herkullinen Teriyaki Lohi Uunissa

Haluatko valmistaa nopean ja maukkaan aterian? Teriyaki lohi uunissa on täydellinen valinta, joka sopii sekä arki- että juhlahetkiin. Reseptin ytimessä on tuore lohifilee, joka saa täydellisen makuyhdistelmän teriyakikastikkeesta. Tarvitset lisäksi soijakastiketta, hunajaa, valkosipulia ja inkivääriä, jotka tuovat annokseen syvyyttä ja rikkauden. Ennen uuniin laittoa anna lohen marinoitua teriyakikastikkeessa vähintään 30 minuuttia, jotta maku pääsee imeytymään täydellisesti.

Kuinka Kypsentää Teriyaki Lohi Uunissa?

Kun lohi on marinoitunut, aseta uuni 200 asteeseen ja vuokaa leivinpaperilla. Laita lohifilee vuokaan ja kaada marinadi sen päälle. Teriyaki lohi uunissa kypsyy noin 20–25 minuutissa, riippuen fileen paksuudesta. Tärkeintä on, että lohi säilyy mehukkaana eikä kuivu liikaa. Kun lohi kypsyy, voit valmistaa täydentäviä lisukkeita, kuten riisiä tai höyrytettyjä vihanneksia, jotka tekevät ateriasta täydellisen.

Monipuolisia Tarjoiluvaihtoehtoja

Teriyaki lohi uunissa on erinomainen pääruoka, jota voi tarjoilla monin eri tavoin. Klassinen valinta on höyrytetty jasmiiniriisi, joka täydentää lohen herkullisen kastikkeen. Jos haluat kevyemmän vaihtoehdon, kokeile raikasta salaattia, jossa on avokadoa, kurkkua ja seesaminsiemeniä. Aasialainen nuudelisalaatti on myös loistava lisä, joka tuo annokseen uutta tekstuuria ja makua. Teriyaki lohi uunissa on täydellinen valinta, kun haluat tarjota näyttävän ja maukkaan aterian perheellesi tai vierailleen.

Teriyaki Lohi Uunissa – Terveellinen ja Ravitseva

Teriyaki lohi uunissa ei ole vain herkullinen, vaan myös erittäin terveellinen. Lohi on erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde, jotka tukevat sydämen terveyttä. Lisäksi se sisältää runsaasti proteiinia, joka edistää lihasten kasvua ja palautumista. Teriyakikastike tuo annokseen makua ilman turhia kaloreita, kunhan sitä käytetään kohtuudella. Lohi on myös hyvä D-vitamiinin lähde, mikä on erityisen tärkeää pohjoisissa ilmastoissa. Teriyaki lohi uunissa on siis täydellinen yhdistelmä herkullisuutta ja terveyttä.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
35 min
annosmäärä: 
4