Sushiburritot
Valmista herkulliset sushiburritot kotona! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa käydään läpi riisin valmistus, avokadomajoneesi ja burritojen kääriminen. Täydellinen resepti 4 annokselle!
4 merilevä- eli noriarkkia
RIISI:
3 dl sushiriisiä
6 dl vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
AVOKADOMAJONEESI:
1 avokado
5 rkl majoneesia
1 rkl wasabia
2 tl sitruunamehua ja suolaa
TÄYTE:
300 g savulohta
1 romaine-salaatinlehti
100 g ituja
½ ruukkua tuoretta korianteria
1. Laita riisi kulhoon ja valuta päälle kylmää vettä.
2. Huuhtele riisi 3-4 kertaa vettä välillä vaihtaen.
3. Valuta vesi pois ja siirrä riisi kattilaan. K
aada päälle 6 desiä kylmää vettä.
4. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
5. Sammuta levy ja anna riisin hautua kannen alla sekoittamatta 15 minuuttia.
6. Älä avaa kantta!
7. Kaada riisi laakea an astiaan ja anna jäähtyä.
8. Kuumenna riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilassa.
9. Anna kiehua, kunnes sokeri liukenee.
10. Jäähdytä liemi ja kaada riisin joukkoon.
11. Sekoita.
1. Kuori ja hienonna avokado haarukalla.
2. Lisää majoneesi, wasabi, sitruunamehu ja suola avokadon joukkoon ja sekoita majoneesin ainekset tasaiseksi massaksi haarukalla tai pallovatkaimella.