Sushi Levä

Tee herkulliset sushirullat kotona lohella, kurkulla ja avokadolla. Käytä sushi levää ja riisiviinietikkaa täydelliseen makuelämykseen. Helppo ohje aloittelijoille!

2,5 dl sushiriisiä
5 levyä Sushi Nori merilevää
2-3 rkl riisiviinietikkaa
3/4 rkl sokeria
3/4 tl suolaa
2 tl wasabitahnaa
1/2-1 pkt graavikirjolohta
n. 50 g kurkkua
1/2 syöntikypsää avokadoa
Tarjolle:
soijakastiketta
wasabitahnaa
sushi inkiväärilastuja

Sushirullat eli makisushit täytettynä lohella, kurkulla ja avokadolla!

1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo riisiä juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna riisin seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.

2. Lisää 4 dl vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista ja älä sekoita riisiä keittämisen aikana. Ota kattila pois liedeltä.

3. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. (Voit myös käyttää pelkkää riisiviinietikkaa, jos haluat.) Levitä riisi laakealle vadille ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

4. Suikaloi graavikirjolohi ja kurkku pitkittäin. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta esimerkiksi lusikalla. Suikaloi avokado. Aseta merilevämatto tuorekelmun tai bambumaton päälle. Levitä riisiä ohueksi kerrokseksi kahteen kolmasosaan merilevämatosta. Sipaise riisin keskelle ohuelti wasabia. Asettele lohta, kurkkua ja avokadoa riisin keskelle pitkittäin.

5. Kääri kelmun tai maton avulla tiukaksi rullaksi. Kostuta tarvittaessa merilevämaton reuna veteen kastetulla sormella, jotta reuna tarttuu paremmin kiinni. Tee samoin muut sushirullat. Leikkaa rullat terävällä veitsellä 10 osaan. (Kostuta tarvittaessa veitsi vedellä, jotta leikkaus on helpompaa.)

Vinkki: Lohen sijaan voit käyttää esimerkiksi katkarapuja, siikaa tai merikuhua. Jos haluat kasvisversion, sopivat täytteiksi avokado, kurkku, säilötty retikka, merileväkaviaari, tofu tai wakame-levä.

Tarjoa makisushit soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Valmistusaika: 1–1,5 tuntia Annosmäärä: Noin 50 kpl

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
90 min
annosmäärä: 
50