Smetanalohi

Valmista herkullinen smetanalohi uunissa nopeasti ja helposti. Resepti sisältää smetanan, sitruunan ja tuoreet mausteet. Täydellinen ruoka perheelle!

n. 700-800 g kotimaista lohifileetä
200 g smetanaa
1 sitruuna
kourallinen tuoretta tilliä
1 tl + 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
1 keltasipuli

1. Poista lohesta ruodot, mutta jätä nahka paikalleen. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Ripottele lohifileen päälle noin 1 teelusikallinen suolaa.

2. Leikkaa sitruuna kahtia. Purista toinen puolikas mehuksi ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi siivuiksi.

3. Sekoita kulhossa smetanaan puristettu sitruunamehu. Lisää seokseen 1 teelusikallinen suolaa, tilliä ja pippuria maun mukaan.

4. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

5. Asettele lohen viereen vuokaan tomaattisiivut ja sipulit. Laita sitruunasiivuja lohifileen päälle. Kaada smetanaseos vuokaan, osittain lohen päälle ja loput sivuille.

6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

--
-

**Valmistusaika:**
40 min **Annosmäärä:** 4-5

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
5