Sinappisilakat
Valmista herkulliset sinappisilakat helposti uunissa. Resepti sisältää ohjeet silakkarullien tekemiseen ja maustamiseen täydelliseksi ruoaksi. Kokeile tänään!
600 g silakkafileitä
4 rkl dijonsinappia
1 tl suolaa
½ dl tilliä silputtuna
Marinadi
1 dl sokeria
2 dl vettä
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 dl väkiviinaetikkaa
1. Leikkaa silakkafileistä selkäevä pois. Voitele matala uunivuoka, johon silakkarullat mahtuvat yhteen kerrokseen.
2. Levitä fileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Sivele fileet sinapilla. Ripottele päälle suola ja tillisilppu. Kääri fileet rullalle pyrstöpäästä alkaen. Asettele rullat vuokaan vierekkäin. Paista rullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.
3. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Kiehauta sekoittaen. Lisää etikka.
4. Puolita isot silakkarullat. Käännä kaikki rullat kierre ylöspäin. Kaada päälle etikkaliemi. Peitä vuoka ja anna maustua kylmässä yön yli.
5. Kuori ja viipaloi punasipuli. Nosta silakkarullat tarjoiluastiaan. Koristele punasipulilla ja tillillä.
Annosmäärä: 6-8