Sinappikastike-kala

Valmista herkullinen sinappikastike kalalle tai lohelle. Noudata yksinkertaista ohjetta ja anna kalan maustua täydellisesti. Täydellinen lisuke kala-annoksiin!

1 kg lohifileetä


3 rkl konjakkia


1 rkl sokeria


2 rkl suolaa


1 rkl rouhittua valkopippuria


nippu tilliä



SINAPPIKASTIKE


200 g kermaviiliä


1 dl sinappia


1 sitruunan mehut


2 rkl sokeria


ripaus suolaa


ripaus valkopippuria


3 dl hienonnettua tilliä


1. Poista kalafileestä ruodot ja ylimääräinen rasva. Voitele kalan pinnat huolellisesti konjakilla.

2. Hiero kalafileen pinnalle tasaisesti sokeri ja suola. Lisää pinnalle runsaasti pippuria ja hienonnettua tilliä.

3. Kääri kalafilee tiiviisti leivinpaperiin ja aseta päälle paino (esim. leipälautanen ja paino). Anna kalan maustua jääkaapissa 2–3 vuorokautta.Valmistusaika: 30 minuuttia + maustuminen.

4. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.

5. Valmista kastike lisäämällä kermaviilin joukkoon mausteet ja sekoita. Tarkista kastikkeen maku ja tarjoile lohen kanssa.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4