Silakkarullat
Valmista herkulliset silakkarullat uunissa tämän yksinkertaisen ohjeen avulla. Täydellinen resepti perheelle tai juhliin – kokeile parhaat silakkarullat jo tänään!
1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 nippu tilliä
haudutusliemi:
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl suolaa
10 rouhittua maustepippuria
1 laakerinlehti
1 (puna)sipuli viipaleina
tillinvarsia
1. Fileoi silakat ja poista niistä selkäevät. 2. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. 3. Ripottele fileiden päälle suolaa ja hienonnettua tilliä. 4. Kääri fileet rullalle ja aseta ne laakeaan kannelliseen kattilaan tai posliinikulhoon vieri viereen. 5. Mittaa haudutusliemen ainekset kasariin ja kiehauta liemi. 6. Kaada kuumana haudutusliemi rullien päälle. Varmista, että liemi peittää rullat kokonaan. 7. Aseta kansi kattilan päälle. 8. Anna rullien kypsyä jäähtyvässä nesteessä, tai siirrä kattila liedelle ja anna niiden hautua miedolla lämmöllä 6–8 minuuttia. 9. Nosta kattila pois liedeltä ja anna rullien jäähtyä liemessä.