Savulohipasta

Kokeile herkullista kermaista savulohipastaa! Helppo ja nopea resepti, joka valmistuu vain 15 minuutissa. Täydellinen ateria 3–4 hengelle.

250 g tuorepastaa


1 sipuli


1 valkosipulinkynsi


voita paistamiseen


300 g savulohisuikale


2 dl kermaa


1/2 sitruunan mehu


suolaa ja pippuria


roseepippuria


yrttejä oman maun mukaan


1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kuumalla pannulla voissa. Lisää lohisuikaleet pannulle ja paista niitä hetken aikaa.

2. Lisää kerma ja mausta kastike sitruunamehulla, pippurilla ja suolalla. Kiehauta kastike ja nosta pannu liedeltä, jotta kala pysyy mehevä eikä ylikypsy.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti al dente -kypsäksi. Valuta pasta huolellisesti ja sekoita se kermaisen savulohikastikkeen joukkoon.

Hienonna pastan päälle tuoretta yrttiä, kuten persiljaa tai tilliä, oman maun mukaan.

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 3–4

Kermainen savulohipasta – täydellinen herkku jokaiseen tilaisuuteen

Kermainen savulohipasta on ruokalaji, joka yhdistää savustetun lohen täyteläisen maun ja kermaisen kastikkeen pehmeyden. Tämä helppo ja nopea resepti sopii niin arki- kuin juhlaillallisille, ja se on suosittu erityisesti savulohen ystävien keskuudessa. Savulohi tuo annokseen voimakkaan ja aromikkaan maun, kun taas kermainen kastike tasapainottaa makuelämyksen. Resepti on erinomainen tapa hyödyntää savulohta, joka on terveellinen ja monipuolinen raaka-aine. Kermainen savulohipasta on myös täydellinen valinta niille, jotka etsivät nopeaa mutta kuitenkin hienostunutta ruokavaihtoehtoa. Yhdistämällä savulohen tuoreisiin yrteihin ja täydellisesti kypsennettyyn pastaansaat aikaan aterian, joka vie kielen mennessään.

Kermaisen savulohipastan ainekset ja valmistus

Kermaisen savulohipastan valmistukseen tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen, mutta laadun tulee olla huippuluokkaa. Tärkeimmät ainekset ovat savustettu lohi, pasta (esimerkiksi fettuccine tai penne) sekä kermainen kastike, johon voit lisätä sipulia ja valkosipulia lisämaun vuoksi. Laadukas savulohi on avainasemassa, sillä sen maku vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Jos haluat lisäväriä ja ravintoarvoja, voit lisätä vihanneksia, kuten pinaattia tai parsakaalia. Mausteiden osalta tuore tilli ja sitruunankuori ovat erinomaisia valintoja, sillä ne korostavat savulohen makua täydellisesti. Pastan kypsyysaste on myös tärkeä – se tulisi olla al dente, jotta se imee kastikkeen maut parhaiten.

Vinkkejä täydelliseen kermaisen savulohipastan valmistukseen

Kermaisen savulohipastan valmistus alkaa pastan keittämisellä suolatussa vedessä. Samalla kun pasta kypsyy, voit valmistaa kastikkeen. Kuullota sipuli ja valkosipuli miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja tuoksuvaltaisia. Lisää savulohi ja sekoita varovasti, jotta lohi säilyttää rakenteensa. Kastikkeeseen voit lisätä kermaa tai crème fraîchea, joka tekee siitä täyteläisen ja maukkaan. Kun pasta on valmista, valuta se ja sekoita kastikkeen joukkoon. Anna pastan hautua kastikkeessa hetki, jotta maut yhdistyvät täydellisesti. Lopuksi mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Tämä kermainen savulohipasta-resepti nojaa lämmön hallintaan, jotta kaikki ainekset kypsyvät tasaisesti ja maut sulautuvat harmonisesti yhteen.

Muunnelmia ja tarjoiluvinkkejä kermaiselle savulohipastalle

Kermainen savulohipasta on erinomainen pohja omien makumieltymysten mukaiseen muunteluun. Voit esimerkiksi lisätä annokseen kapriksia tai aurinkokuivattuja tomaatteja tuomaan lisämaustetta. Jos haluat keventää ruokaa, voit käyttää täysjyväpastaa tai korvata osan kermasta kasvisliemellä. Tarjoile pasta tuoreen salaatin ja rapean leivän kera, jolloin saat täydellisen aterian. Tämä ruokalaji sopii myös erinomaisesti viinien kanssa – savulohen maku täydentyy hienosti esimerkiksi Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa. Muista koristella annos tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua, sillä ne tuovat annokseen sekä makua että esteettisyyttä. Kermainen savulohipasta on todellinen herkku, joka sopii jokaiseen tilaisuuteen ja miellyttää kaikkia.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
15 min
annosmäärä: 
4