Särkigalette

Valmista herkullisia särkigaletteja helpolla reseptillä! Nauti pikkusuolaisista galettipaloista päivän mittaan tai telkkaria katsellessa. Täydellinen herkku jokaiselle tilaisuudelle.

GALETTIPOHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl vettä
TÄYTE:
2 dl oliiveja
145 g järkisärkeä
1 keltasipuli
1 dl creme fraichea
ripaus suolaa ja mustapippuria
noin 1 dl juustoraastetta

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Arjen luksusta on nauttia pikkusuolaisia galettipaloja pitkin päivää tai telkkaria katsellessa!

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

**
Galettipohjan valmistus:**

2. Sekoita kuivat aineet k
eskenään kulhossa. Kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi. Vaivaa taikinaa hetki ja peitä kei
ttiöliinalla. Anna kohota noin 20 m
inuuttia tai kunnes taikina on pullistunut. Jaa kohonnut taikina kahdeksasta kymmeneen samankokoiseen osaan ja muotoile palloiksi.

**Täytteen val
mistus:**

3. Valuta oliiveista ja järkisärjestä
ylimääräiset nesteet ja öljyt.

4.
Kuori
ja hienonna sipuli.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
10