Särki Resepti
Kokeile tätä helppoa särki reseptiä! Paista särki uunissa ja tarjoile herkullisen hollandaisen kastikkeen kanssa. Valmistusaika vain 30 minuuttia - täydellinen ruoka neljälle.
1 kokonainen särki, perattu ja suomuton
1 sitruuna
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
5 oksaa timjamia
HOLLANDAISE:
350 g huoneenlämpöistä voita
0,5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
4 keltuaista
suolaa
sitruunan mehua
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Valmista särk
i: 1. Hiero särjen mahan puolelta fileisiin molemmin puolin suola
a. 2. Viipaloi sitruuna ohuesti ja laita viipaleet murskatun valkosipulin kanssa kalan sisälle.
3. Laita särki uunipellille tai uunivuokaan, jossa on leivinpaperia.
4. Paista särkeä koosta riippuen noin 15 minuuttia, kunnes kypsä.
3. Valmista hollandaise
: 1. Kuutioi voi kastiketta var
ten. 2. Mittaa leveäpohjaiseen kattilaan valkoviinietikka ja v
esi. 3. Erottele keltuaiset ja lisää ne katti
laan. 4. Sekoita näistä yhtenäinen massa vispi
lällä. 5. Laita kattila hellalle puolilämmölle ja kuumenna koko ajan hellästi seko
ittaen. 6. Pidä kattila levyllä, kunnes keltuaismassa
kypsyy. Keltuaismassa on kypsää, kun se sakenee ja sekoittamisesta johtuvat ilmakuplat häviävät.
7. Ota kattila pois liedeltä
. 8. Ala lisäämään keltuaismassaan voita muutama kuutio kerrallaan koko ajan sekoittaen.
9. Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.
4. Tarjoile särki kokonaisena hollandaisen kanssa lämpimänä.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4