Parmesan-lohi

Kokeile herkullista parmesan lohta, joka paistetaan uunissa tuoreiden yrttien ja pinjansiemenien kera. Helppo ja nopea resepti, joka sopii täydellisesti kikherne-paprikapaistoksen kanssa. Valmistusaika vain 45 minuuttia!

600 g nahallista ruodotonta lohifileetä
nippu lehtipersiljaa ja muita tuoreita yrttejä kuten minttua, tilliä tai esimerkiksi korianteria (silputtuna noin 2-3 dl)
1 salottisipuli
2 keskikokoista kypsää tomaattia
1 sitruuna
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
20 g parmesaania
15 g pinjansiemeniä

Tuoreista yrteistä lohelle makua! Tämä herkullinen yrttikuorutettu lohi paistuu uunissa helposti, tarjoa annos vaikkapa kikherne-paprikapaistoksen kera!

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

2. Huuhtele, kuivaa ja hienonna tuoreet yrtit.

3. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli, kuutioi tomaatit, raasta parmesaani ja noin puolet sitruunan kuoresta. Sekoita nämä ainekset yrttien joukkoon.

4. Lisää seokseen oliiviöljy, puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita tasaiseksi.

5. Aseta lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Levitä yrttiseos tasaiseksi kerrokseksi lohen päälle ja ripottele pinnalle pinjansiemenet.

6. Paista lohi uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 45 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4