Muikut
Opettele valmistamaan muikut täydellisen rapeiksi tällä yksinkertaisella reseptillä. Tarjoile ne tilliperunoiden tai kermaviilikastikkeen kera – täydellinen herkku!
n. 500 g perattuja muikkuja
(n.600 g perkaamattomia)
1 dl ruisjauhoja
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
(valkopippuria)
Voita ja rypsiöljyä paistamiseen
1. Poista muikuista sisälmykset vetämällä kiduksien kohdalta pää varovasti irti.
2. Huuhtele kalat tarvittaessa kylmällä vedellä.
**Valmista kalat
:** 1. Sekoita keskenään kaikki kuivat ai
neet. 2. Kääntele kuivat, päättömät kalat ruisjauhoseok
sessa. 3. Kuumenna muurikkalettupannu (tai iso teräspannu) hohkaavan kuumaksi ja lisää
voi. 4. Kun testipala sihahtaa ja rasva alkaa kuplia heti pannua kosketettuaan, latoa kalat pannulle.
5. Pienennä heti lämpöä.
6. Pienet kalat kypsyvät muutamassa minuutissa!
Tarjoile muikut heti, jotta ne säilyttävät rapeutensa.
Näppimuikut syödään sellaisinaan, mutta voit halutessasi tarjoilla ne esimerkiksi tilliperunoiden tai kermaviilikastikkeen kera.
**Valmistusaika:** 45 min
**Annosmäärä:** 4