Lohivoileipäkakku

Valmista pieni voileipäkakku savulohilla ja tuorejuustolla. Tässä yksinkertaisessa reseptissä yhdistyvät herkulliset ainekset ja helppo valmistus. Täydellinen juhlaan tai arkeen!

PIKKELÖIDYT ROMANESCOT:
1 keskikokoinen romanesco
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
SAVULOHITÄYTE:
400 g kylmäsavulohisiivua
1 pieni sipuli
1,5 dl majoneesia
300 g yrttituorejuustoa
80 g sinappikurkkusalaattia
suolaa ja valkopippuria
1 pussi paahtoleipää
3 isoa tomaattia
1/2 kurkku
tuoretta tilliä

Mikä romanesco? Kartiomaisia kukkanuppuja muodostava romanesco on vihreän kukkakaalin, eli parsakukkakaalin, sukulainen.

1. Mittaa kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta seos nopeasti ja anna sen jäähtyä.

2. Puhdista romanesco huolellisesti ja poista varresta ylimääräiset lehdet. Revi tai leikkaa nuput suupalankokoisiksi paloiksi ja leikkaa varresta noin yhden sentin pituisia suikaleita. Marinoi romanesco-paloja liemessä vähintään 20 minuuttia. Nosta suikaloidut varret pikkelöintiliemestä ja kuivaa ne talouspaperilla. Siirrä loput marinoituvat nuput peitettynä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

3. Hienonna savulohi ja sipuli samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon majoneesi, tuorejuusto, sinappikurkkusalaatti ja ma
usteet. Sekoita hyvin ja anna täytteen maustua.

Voit halutessasi käyttää myös va
lmista savulohisalaattia.

4. Lado lohikakun pohjaksi tarjoilulautaselle neljä siivua paahtoleipää. Siivuta tomaatit ja kurkku ohuiksi viipaleiksi, samalla tavalla kuin romanescon varret. Voitele leipäsiivut savulohitäytteellä ja aseta päälle kasvikset.

Toista kerrosten kokoamista, kunnes olet käyttänyt noin 2/3 täytteestä ja kaikki kasvikset.
Peitä voileipäkakku kelmulla ja anna sen vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Moderni lohivoileipäkakku – täydellinen herkku juhliin ja arkeen

Lohivoileipäkakku on noussut suosituksi herkuksi, joka yhdistää raikkaat maut ja näyttävän ulkonäön. Tämä pieni voileipäkakku on täydellinen valinta niin juhlapöytien koristeeksi kuin arjen nopeaksi herkuksikin. Savulohi ja tuorejuusto luovat täyteläisen makuyhdistelmän, joka varmasti miellyttää kaikkia. Moderni lohivoileipäkakku on helppo valmistaa ja tarjoilla, ja se tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia variaatioihin.

Lohivoileipäkakun täydelliset ainekset

Modernin lohivoipäkakun valmistuksessa ainekset ovat avainasemassa. Savulohi ja tuorejuusto muodostavat täydellisen pohjan, johon voit lisätä raikkaita vihanneksia, kuten kurkkua, avokadoa tai retiisiä. Pieni voileipäkakku saa täyteläisyyttä myös hummuksesta tai muista tahnoista. Leiväksi valitse täysjyväleipä, joka tarjoaa sopivan rakenteen ja terveellisyyden. Koristeluun voit käyttää syötäviä kukkia tai tuoreita yrttiä, jotka tuovat kakkuun visuaalista vaikuttavuutta.

Helppo valmistusohje lohivoileipäkakuille

Lohivoileipäkakku valmistetaan kerroksittain, jotta maut pääsevät parhaiten esiin. Aloita leivän kuorimisella ja tasoittamisella. Levitä ensimmäiselle kerrokselle tuorejuustoa ja lisää savulohta. Toista kerrokset halutessasi useampaan kertaan. Varmista, että jokainen kerros saa riittävästi kosteutta, jotta kakku pysyy mehukkaana. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, jotta maut ehtivät sekoittua. Viimeistele kakku tuoreilla koristeilla juuri ennen tarjoilua.

Variaatiot ja tarjoiluvinkit lohivoileipäkakuille

Lohivoileipäkakku on erinomainen vaihtoehto niin juhliin kuin arjen herkuksi. Voit varioida makuja käyttämällä esimerkiksi kesäisin tuoreita marjoja tai talvisin juureksia. Pieni voileipäkakku on helppo leikata kauniiksi paloiksi, jolloin se sopii täydellisesti buffet-pöytiin. Savulohi ja tuorejuusto yhdistettynä raikkaisiin vihanneksiin tekevät tästä herkusta myös terveellisen vaihtoehdon. Kokeile erilaisia kastikkeita ja mausteita, jotta jokainen löytää oman suosikkiversionsa. Lohivoileipäkakku on myös loistava keskustelunavaus ruokapöydässä!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
12