Lohischnitzel
Kokeile herkullista schnitzel lohi -reseptiä! Tilli ja sinappi antavat täydellisen maun, ja tillijogurtti täydentää annoksen. Valmista 30 minuutissa - täydellinen neljän hengen ateria!
4 lohimedaljonkia
1 tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 kananmunaa
2 rkl dijonin sinappia
2 rkl tilliä hienonnettuna
1 dl vehnäjauhoja
5 dl pankojauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
TILLIJOGURTTI
2 valkosipulinkynsi
3 rkl tilliä hienonnettuna
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
KORISTELUUN
4 sitruunaviipaletta
kapriksia
Rapeaa ja mehevää! Lohischnitzelin herkullisen pinnan alla maistuvat sinappi ja tilli!
1. Aloita valmistamalla tillijogurtti: Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki tillijogurtin aineet keskenään ja aseta jääkaappiin odottamaan.
2. Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla.
3. Vatkaa kananmunat laakealla lautasella, jotta niiden rakenne rikkoutuu. Lisää sinappi ja hienonnettu tilli munaseokseen.
4. Laita vehnäjauho toiselle lautaselle ja pankojauhot kolmannelle lautaselle. Kierittele lohifileet ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten kananmunaseokseen ja painele lopuksi pankojauhot pinnalle kiinni.
5. Paista lohischnitzelit noin kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Koristele valmis annos sitruunaviipaleilla ja kapriksilla. Tarjoa tillijogurtin kera.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4