Lohipiirakka

Kokeile herkullista pesto-lohi piirakkaa, jossa maitorahka piirakkapohja täydentyy tuoreella lohella ja pestolla. Helppo valmistaa ja täydellinen välipalaksi tai lounaaksi!

PIIRAKKAPOHJA
250 g maitorahkaa
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
ripaus suolaa
LOHITÄYTE
200 g ruodoton lohifilee
100 g koskenlaskijaa tai muuta sulatejuustoa
3 rkl vihreää pestoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja pippuria

Lohi-pestopiirakka on herkullinen herkku, joka sopii erinomaisesti sekä välipalaksi että juhlavaksi tarjottavaksi. Jos piirakkaa jää yli, se on täydellinen lounas pienen lisäkesalaatin kera!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

2. Piirakan pohja: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauho ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se piirakkavuokaan niin, että taikina peittää vuoan pohjan ja reunoja tasaisesti.

3. Lohitäyte: Leikkaa lohesta suupalankokoisia kuutioita ja levitä ne tasaisesti piirakkataikinan päälle. Kuutioi koskenlaskija ja lisää sekin vuokaan. Sekoita pesto, ruokakerma, kananmunat ja mausteet keskenään ja kaada seos piirakkavuokaan lohikuutioiden päälle.

4. Paista lohipiirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja on kypsä, lohikuutiot kypsiä ja juusto sulaa. Nosta piirakka uunista ja anna sen jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.

Nauti lohipiirakka sellaisenaan suolaisena taukopurtavana tai esimerkiksi tuoreen pastasalaatin ja pähkinöiden kanssa kevyenä lounaana.

Valmistusa
ika: 30 min

Pestopiirakka – Herkullinen yhdistelmä italialaista ja suomalaista makumaailmaa

Pestopiirakka on täydellinen herkku, joka yhdistää italialaisen peston rikkaat maut suomalaisen piirakkakulttuurin helppouteen. Tämä monipuolinen ruoka sopii niin arki- kuin juhlapöytään ja tarjoaa tuoreen vaihtoehdon perinteisille piirakoille. Pestopiirakka on myös loistava tapa hyödyntää kesän tuoreita yrttejä ja muita raaka-aineita. Tässä artikkelissa käymme läpi pestopiirakan valmistuksen, ainesosat ja parhaat tarjoiluvinkit.

Pestopiirakan ainesosat – Luovuutta ja makuelämyksiä

Pestopiirakan valmistaminen alkaa laadukkaista raaka-aineista. Pohjan voit tehdä perinteisestä vehnäjauhosta tai kokeilla gluteenitonta vaihtoehtoa. Täytteen pesto valmistetaan tuoreesta basilikasta, pinjansiemenistä, valkosipulista ja oliiviöljystä. Juustona käytä parmesaania tai pecorinoa, ja lisää täytteeksi esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja tai oliiveja. Pestopiirakka on erinomainen tapa kokeilla erilaisia yhdistelmiä, kuten pesto lohi -täytettä tai maitorahka piirakkapohjaa, joka tuo kevyen ja rapean tekstuurin.

Pestopiirakan valmistus – Helppo ja nopea resepti

Pestopiirakan valmistus on helppoa ja nopeaa. Aloita sekoittamalla jauhot ja suola kulhossa, lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Sillä välin valmista pesto sekoittamalla basilika, pinjansiemenet, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi, levitä pesto pohjalle ja paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun pinta on kullanruskea.

Pestopiirakan tarjoilu – Monipuolisia ideoita jokaiselle tilanteelle

Pestopiirakka sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Se on täydellinen lisä buffetpöytään, piknikille tai juhliin. Yhdistä pestopiirakka raikkaaseen vihersalaattiin tai kokeile täytteenä pesto lohi -yhdistelmää. Juomaksi sopii kuiva valkoviini tai kotitekoinen limonadi. Pestopiirakka on myös erinomainen valinta brunssiin, jolloin voit tarjoilla sitä antipastojen tai juustovalikoiman kera. Maitorahka piirakkapohja tekee pestopiirakasta kevyen ja rapean, mikä tekee siitä täydellisen evään retkelle tai töihin.

Kokeile pestopiirakkaa ja anna mielikuvituksen laukata – resepti sopii täydellisesti sekä perinteiseen että moderniin ruokailuun!

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
8