Lohinyytit

Valmista herkulliset lohinyytit grillissä käyttäen kuusenkerkkää ja sitruunaa. Helppo resepti, joka sopii mainiosti muiden grilliherkkujen kanssa. Kokeile tänään!

600 g ruodotonta lohifileetä
karkeaa merisuolaa
1 sitruuna
kourallinen kuusenkerkkää (tai suolaheinää, villiyrttejä yms.)
1 rkl misotahnaa
1 rkl öljyä
1 rkl voita
valkopippuria ja tilliä

Odota hiillosta ja heitä lohinyytit grilliin! Nyytti ei vie grillissä paljon tilaa, joten voit helposti kypsentää muita grilliherkkuja samaan aikaan lohen kanssa.

1. Leikkaa foliosta riittävän suuri pala. Muotoile foliosta lohelle sopiva alusta ja ripottele pohjalle karkeaa merisuolaa.

2. Viipaloi sitruuna ja aseta siivut sekä valitsemasi yrtit foliovuokaan suolan päälle. Jos sinulla ei ole käytettävissä tuoretta kuusenkerkkää etkä ole säilönyt sitä, voit käyttää valmista kuivattua kerkkäjauhetta (Foodin) tai mitä tahansa luonnonyrttiä läheltäsi. Muista kuitenkin tarkistaa, tarvitsetko esimerkiksi maanomistajan luvan tuoreen kasvuston poimimiseen!

3. Aseta lohenpala yrttejen ja sitruunoiden päälle, valele päälle misotahnaa ja öljyä. Lisää vuokaan voita ja mausta valkopippurilla ja tillillä.

4. Sulje folio tiiviisti, jotta lohen öljy ei valahda grilliin kypsennyksen aikana. Näin lohi pysyy mehukkaana!

5. Grillaa lohta kuumalla hiilloksella folionyytin sisällä noin 10 minuuttia. Nosta valmis nyytti grillistä ja anna sen vetäytyä folion sisällä vielä noin 15 minuuttia. Kypsennä ja viimeistele sillä aikaa muut grilliherkut.

Valmistusaik
a: 40 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
6