Lohilasagne
Kokeile herkullista lohilasagnetta! Helppo resepti merilohilla, katkaravuilla ja juustokastikkeella. Valmista 4–6 annosta vain 45 minuutissa.
JUUSTOKASTIKE
100 g voita
½ dl jauhoja
3 ½ dl maitoa
150 g juustoraastetta
1 kananmuna
TÄYTE
600 g lohikuutioita
1 sitruunan mehu
2 laakerinlehteä
5 dl kalalientä
200 g pakastepinaattia
500 g katkarapuja
tilliä hienonnettuna
10 lasagnelevyä
1 dl parmesaanijuustoraastetta
suolaa ja mustapippuria
Oletko jo kokeillut lasagnea lohitäytteellä? Ai että mitä herkkua!
1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi voilla.
2. Valmistele juustokastike: sulata voi pannulla ja vispaa joukkoon jauhot. Lisää maito hiljalleen koko ajan sekoittaen, jotta kastike ei paakkuunnu. Jatka kypsentämistä, kunnes kastike paksuuntuu. Sii
rrä kattila pois liedeltä ja lisää juustoraaste sekä kananmuna. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.
3. Valmistele täyte: mittaa sitruunamehu, laakerinlehdet ja kalaliemi kattilaan. Lisää lohikuutiot ja kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia.
4. Sulata pinaatit ja katkaravut juoksevan veden alla. Siirrä kulhoon ja lisää lohipalat reikäkauhalla kattilasta pinaatin ja katkaravun joukkoon. Lisää hienonnettu tilli ja sekoita.
5. Kokoa merilohilasagne vuokaan seuraavasti: levitä 1/3 juustokastiketta vuoan pohjalle, lisää kerros lasagnelevyjä ja puolet täytteestä. Toista kerrokset, kunnes vuoka on täynnä. Laita päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja viimeistele lasagne parmesaanijuustolla.
6. Paista uunissa noin 35–40 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua ja nauti saaristolaisleivän ja tuoreen salaatin kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4–6