Lohifile pannulla

Kokeile uutta tapaa paistaa lohifile pannulla chorizon kera! Tämä nopea ja edullinen resepti tuo kala pannulla upean lisämaun. Valmista 4 annosta alle 20 minuutissa.

1 pkt chorizo-makkaraa
4 kpl lohimedaljonkia
limen / sitruunan mehua
suolaa
öljyä paistamiseen

**Chorizo-lohi uudella tavalla** Tässä reseptissä lohi saa upean lisämaun chorizo-makkarasta! Tämä resepti on täydellinen vaihtoehto, jos perinteinen uunilohi alkaa tuntua liian yksinkertaiselta.

1. Leikkaa chorizo-makkarat haluamasi kokoisiksi paloiksi. 2. Paista chorizo-palat kuumalla pannulla ilman lisäöljyä, kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä paistetut chorizot sivuun odottamaan. 3. Lisää samalle pannulle hieman öljyä ja paista lohimedaljonkeja chorizon jättämässä öljyssä. Mausta kala suolalla. Paista ensin toiselta puolelta 2–4 minuuttia, kunnes kalan pinta saa kultaisen värin. 4. Lisää chorizot takaisin pannulle ja paista lohi vielä 2–3 minuuttia toiselta puolelta, kunnes kala on täysin kypsää. Purista lopuksi limen tai sitruunan mehu päälle. 5. Tarjoile chorizo-lohi heti pannulta esimerkiksi ranskanperunoiden tai riisin kera.

**Lohimedaljongien valmistus itse** Lohimedaljonkit on helppo leikata itse lohifileestä, ja se on usein edullisempi vaihtoehto!

1. Pyyhi lohifileen pinnalta mahdolliset suomut. 2. Poista tarvittaessa ruodot pinseteillä. 3. Leikkaa lohifilee noin 4 cm paksuisiksi viipaleiksi. Käytä apuna saksia, jos nahka on liian tiukka veitselle. 4. Tee veitsellä viilto viipaleiden keskelle nahkaan asti, mutta älä leikkaa nahkaa poikki. 5. Avaa lohipala medaljongiksi niin, että nahka taipuu keskeltä kauniisti.

**Valmistusaika:** 20 minuuttia **Annosmäärä:** 4 **Hinta:** Noin 4€ per annos

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4