Lohi Parsa

Valmista nopea ja herkullinen ateria uunilohi creme fraiche sitruunalla ja keitetyillä parsoilla. Täydellinen resepti 20 minuutissa – kokeile tänään!

Sitruunakastike
4 rkl majoneesia
4 rkl creme fraichea
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä ja suolaa
Paahdettu lohi
500 g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä annospaloina
1-2 dl karkeaa merisuolaa pannulle
Keitetty parsa
1 nippu parsaa
suolaa keitinveteen
Koristeeksi
sitruunalohkoja
tilliä

Nopeaa, herkullista ja kevyttä!

1. Valmistele sitruunakastike: Sekoita ainekset kevyesti keskenään haarukalla tai lusikalla. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

2. Paahda lohi: Ripottele pannulle suolaa ja kuumenna pannu. Asettele lohifileet suolakiteiden päälle. Paahda fileet molemmilta puolilta kauniin väriseksi. Nosta lohi syrjään ja raaputa ylimääräiset suolakiteet pois.

3. Kypsennä parsat: Kuori parsat nupun alapuolelta. Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Keitä parsoja vedessä noin 4 minuuttia (kypsennysaika riippuu parsan paksuudesta). Tarkista kypsyys tikulla ja siivilöi kypsät parsat tarjoilulautaselle. Parsat saavat jäädä napakoiksi.

4. Kokoa annos: Jaa lohi ja parsat tarjoiluvadille. Asettele lohi parsan päälle ja koristele sitruunakastikkeella. Lisää halutessasi sitruunalohkoja tai tilliä päälle.

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4

Uunilohi Creme Fraiche Sitruunalla – Herkullinen Klassikko

Uunilohi on yksi suomalaisen keittiön rakastetuimmista herkuista, ja erityisesti uunilohi creme fraiche sitruuna -yhdistelmä nostaa sen täysin uudelle tasolle. Lohi on ravinteikas ja terveellinen kala, joka sopii erinomaisesti monenlaisiin ruokavalioihin. Tämä helppo ja nopea resepti on täydellinen sekä arki- että juhla-aterioihin. Lisäksi lohi parsa -yhdistelmä tuo annokseen mielenkiintoisen makuvivahteen, joka tekee siitä vielä monipuolisemman.

Creme Fraiche ja Sitruuna – Täydellinen Makuyhdistelmä

Creme fraiche ja sitruuna ovat täydellinen pari, kun halutaan korostaa lohen herkullista makua. Creme fraiche tuo annokseen kermaisen pehmeyden, kun taas sitruuna lisää raikkautta ja tasapainottaa lohen rasvaisuutta. Uunilohi creme fraiche sitruuna -resepti on erityisen suosittu juuri tämän makuyhdistelmän ansiosta. Lisäksi voit kokeilla keitetty parsa -lisuketta, joka täydentää lohen makua täydellisesti ja tuo annokseen ravitsevia kasviksia.

Helppoja Vinkkejä Uunilohen Valmistukseen

Uunilohen valmistaminen on helppoa, kunhan muistat muutaman perusvinkin. Aloita valitsemalla tuore lohi, mieluiten kotimainen, jotta saat parhaan mahdollisen maun. Uunilohi creme fraiche sitruuna -resepti alkaa lohen fileestä, joka asetetaan uunivuokaan. Marinointi sitruunamehulla ja tillillä antaa lohelle lisää makua. Sekoita creme fraiche sitruunamehuun, mausta suolalla ja pippurilla, ja levitä se lohen päälle. Paista lohta esilämmitetyssä uunissa noin 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes se on mehevää ja kypsää.

Monipuolisia Tarjoiluvaihtoehtoja

Uunilohi creme fraiche sitruuna on erinomainen valinta monenlaisiin tilaisuuksiin. Tarjoile sitä esimerkiksi höyrytettyjen vihannesten tai keitettyjen perunoiden kanssa. Lohi parsa -yhdistelmä on myös loistava vaihtoehto, joka tuo annokseen ravitsevia kasviksia. Salaatti, jossa on rucolaa, avokadoa ja sitruunavinaigrettea, täydentää lohen makua raikkaasti. Jos haluat maanläheisempiä makuja, kokeile tarjoilla lohen paahdettujen juuresten kanssa. Viinisuosituksena raikas valkoviini sopii erityisen hyvin tähän annokseen. Näin valmistettu uunilohi on varmasti herkullinen elämys niin arkena kuin juhlissakin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4