Lohi Grillissä

Löydä herkullinen resepti lohifileen grillaukseen! Täydellinen lohi grillissä smetanakastikkeen ja kesäkurpitsaranskalaisten kera. Valmistusaika vain 30 minuuttia.

1 kg lohifileetä
2 limeä / sitruunaa
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
KASTIKE
120 g smetanaa
1 nippu tilliä
½ sitruunan mehu
1 rkl raastettua piparjuurta
suolaa

Rasvainen lohi on erinomainen valinta grillaamiseen!

1. Hienonna puolet tillistä ja sekoita se smetanaan. Lisää sekaan raastettu piparjuuri ja puristettu sitruunan mehu. Mausta suolalla, sekoita hyvin ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa lohen grillaamisen ajaksi.

2. Pese lohifilee kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla. Aseta filee nahkapuoli alaspäin ison alumiinifoliopalan päälle. Nosta folion reunat ylös, jotta kalasta valuva rasva ei pääse valumaan grilliin.

3. Purista lohen pinnalle lime- tai sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsä.

Ripottele lohen pinnalle loput tillistä ja koristele sitruunan tai limen viipaleilla. Tarjoa lohi smetanakastikkeen ja kesäkurpitsaranskalaisten kera.

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 6-8

Lohi ja viini – täydellinen makuyhdistelmä

Lohi on suomalaisten suosikkikaloja, ja sen herkullinen maku ansaitsee täydellisen viinikumppanin. Oikea viini voi nostaa lohiaterian kokemuksen aivan uudelle tasolle. Viinin valinta lohelle ei ole vain makuasia, vaan taidetta, jossa otetaan huomioon sekä lohen valmistustapa että lisukkeet. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten valitaan täydellinen viini lohelle ja miten erilaiset valmistustavat vaikuttavat viinivalintaan.

Lohifile grillissä – täydellinen viinikumppani

Grillattu lohifile on erinomainen vaihtoehto, kun haluat nauttia täyteläisestä ja savuisesta makuyhdistelmästä. Lohi grillissä sopii erityisen hyvin täyteläisiin valkoviineihin, kuten tammitettyyn Chardonnayhin, joka korostaa grillauksen tuomaa savuisuutta. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, valitse kevyt ja hedelmäinen Pinot Noir, joka tuo grillatulle lohelle uusia makuvivahteita. Lohifile grillissä on siis täydellinen pohja monipuolisille viinivalinnoille.

Lohi grillissä – viinivalinnat eri makujen mukaan

Lohi grillissä on monipuolinen ruoka, joka sopii erilaisiin viineihin riippuen makupreferensseistäsi. Jos suosit raikkaampia makuja, valitse Sauvignon Blanc, joka tuo ateriaan virkistävän sävyn. Jos taas haluat täyteläisemmän viinin, kokeile Chardonnayta tai jopa kevyttä punaviiniä, kuten Gamayta. Lohi grillissä on siis erinomainen mahdollisuus kokeilla erilaisia viinivalintoja ja löytää oma suosikkisi.

Lohinyytit grillissä – herkullinen ja helppo vaihtoehto

Lohinyytit grillissä ovat nopea ja helppo tapa nauttia lohesta täydellisessä makuyhdistelmässä. Lohinyytit sopivat erityisen hyvin kevyille ja hedelmäisille viineille, kuten Rieslingille tai roseeviinille. Nämä viinit korostavat lohen pehmeää ja rasvaista rakennetta tuomalla ateriaan virkistävän sävyn. Lohinyytit grillissä ovat siis täydellinen valinta niille, jotka haluavat nopean ja herkullisen ruokailukokemuksen.

Käytännön vinkkejä lohen ja viinin yhdistämiseen

Lohi ja viini ovat täydellinen makuyhdistelmä, mutta viinin valinta riippuu paljon henkilökohtaisista mieltymyksistä. Kokeile erilaisia viinejä, kuten valkoviinejä, roseeviinejä tai jopa kevyitä punaviinejä, ja löydä oma suosikkisi. Huomioi myös aterian lisukkeet ja mausteet, sillä ne voivat vaikuttaa viinin valintaan. Lohi grillissä, lohifile grillissä tai lohinyytit grillissä – jokainen valmistustapa tarjoaa omat mahdollisuutensa viinien kanssa kokeilemiseen. Muista, että viinin ja lohen yhdistäminen on kokonaisvaltainen kokemus, joka voi tehdä ruokailusta unohtumattoman.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
8