Lämminsavulohisalaatti

Kokeile herkullista lämminsavulohisalaattia, joka yhdistää buffalomozzarellan, kirsikkatomaatit ja laadukkaan oliiviöljyn. Resepti sopii täydellisesti tuoreiden rieskojen kanssa. Valmistusaika vain 25 minuuttia!

RIESKAT


2 dl ohrajauhoja


2 dl vehnäjauhoja


½ tl leivinjauhetta


2 dl kylmää vettä



SALAATTI


noin 400 g lämminsavu- tai loimulohta


250 g buffalomozzarellaa


100 g mustia oliiveja


100 g kirsikkatomaatteja


½ kurkku ja punasipuli


1 pussi salaattisekoitusta tai rucolaa


oliiviöljyä ja pippuria viimeistelyyn


Loimu- tai lämminsavulohi, buffalomozzarella, oliivit, kirsikkatomaatit ja laadukas oliiviöljy yhdistyvät herkulliseen salaattiin, joka sopii erinomaisesti tuoreiden lämpimien rieskojen kanssa.

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Valmista rieskataikina sekoittamalla kaikki ainekset nopeasti keskenään. Taikinan tulisi jäädä pehmeäksi, jotta rieskat eivät muutu liian jauhoisiksi. Jaa taikina noin 6-8 osaan ja muotoile käsin litteiksi lituskoiksi suoraan uunipellille. Jauhota kiekkojen pinnat, kaulitse ne mahdollisimman ohuiksi ja tee niihin pieniä reikiä haarukalla. Paista rieskoja uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kumisevat ontosti pohjaa koputettaessa. Kääri rieskat leivinliinaan jäähtymään, jotta ne säilyvät pehmeinä.

3. Sekoita salaatin ainekset keskenään samalla, kun rieskat paistuvat uunissa. Lisää savulohi ja mozzarella salaattiin viimeisenä, jotta ne säilyvät näyttävinä. Voit halutessasi lisätä reseptiin myös kuivattuja aprikooseja tai pähkinöitä.

4. Tarjoile Buffalo-lohisalaatti lämpimien rieskojen ja voin kanssa. Viimeistele annokset laadukkaalla oliiviöljyllä ja pippurilla.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
4