Kuhaa pannulla

Opettele valmistamaan täydellinen ateria kuhaa pannulla ja parsa paistinpannulla. Nämä yksinkertaiset ohjeet takasivat herkullisen lopputuloksen. Kokeile tänään!

4 kpl kananmunia
½ dl väkiviinaetikkaa
suolaa
valkopippuria
2 nippua tuoreita ohuita parsoja
suolaa
500 g tuoreita kuhafileitä
suolaa
valkopippuria

1. Riko kananmunat pieniin kuppeihin huolellisesti, jotta niiden rakenne säilyy ehjänä. Laita kattilaan 2 litraa vettä ja ½ dl etikkaa. Älä lisää suolaa keitinliekkeeseen tässä vaiheessa, sillä suola voi heikentää uppomunien rakennetta.

2. Kun vesietikkaseos kiehuu tasaisesti (ei liian kovaa), luo veteen pyörivä liike kauhalla tai lusikalla. Kaada yksi kananmuna kupista nopeasti pyörteeseen. Anna kananmunan kiehua tarkalleen kaksi minuuttia, jonka jälkeen nosta se varovasti reikäkauhalla lautaselle. Mausta hyppysellisellä suolaa ja valkopippurilla. Keitä loput kananmunat samalla tavalla. Jos olet taitava, voit keittää kaksi kananmunaa samanaikaisesti.

3. Kuori parsat ja leikkaa niiden tyviosasta noin 1,5 cm paksuinen puumainen osa pois. Jos parsat ovat erityisen paksuja, halkaise ne pituussuunnassa kahteen osaan. Tämä varmistaa, että parsat kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin. Keitä parsoja runsaasti suolatussa vedessä 3–5 minuuttia riippuen niiden koosta. Lopuksi paista parsoille kaunis pinta paistinpannulla.

4. Täysin ruodottoman kuhafileen saat leikkaamalla fileiden lihasruodot pois v-leikkauksella. Leikkaa ruotorivin molemmin puolin viilto niin, että viillot muodostavat syvyyssuunnassa v-kirjaimen. Mausta kuhafileet suolalla. Paista kalafileitä voissa pannulla noin minuutti molemmin puolin.

Annos neljälle. Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
2 min
annosmäärä: 
4