Filotaikinaresepti

Valmista herkulliset lohileivokset filotaikinasta Rosan ohjeella! Täytteenä herkkusieniä, riisiä ja savulohta. Sopii alkuruuaksi tai kahvipöytään. Kokeile tämä helppo filo taikina resepti!

4 isoa filotaikina-arkkia + kananmunaa voiteluun




RIISI-SIENITÄYTE:




1 keltasipuli + valkosipulinkynsi




5 herkkusientä




öljyä + voita paistamiseen




2 dl pikariisiä




1 dl valkoviiniä




MUUT TÄYTTEET:




2 kypsää kananmunaa




400 g kylmäsavulohta




ripaus suolaa ja pippuria




Filotaikinasta valmistetaan monipuolisesti, ja Rosan ohjeella syntyvät herkulliset lohileivokset. Leivokset sisältävät herkkusientä, riisiä ja hieman valkoviiniä. Ne sopivat erinomaisesti alkuruuaksi, kahvipöytään tai illanistujaisiin vihersalaatin kera.

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.2. Ota filotaikina sulamaan huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistusta tai siirrä se jääkaappiin jo edellisenä päivänä.3. Valmista riisi-sienitäyte: - Hienonna kuoritut sipulit ja sienet. Kuullota niitä kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa, kunnes sipulien rakenne pehmenee. - Lisää pannulle pikariisi ja jatka paahtamista hetki sekoitellen. Kun riisi muuttuu läpikuultavaksi, säikäytä pannu valkoviinillä. - Mittaa pannulle 3 ½ dl kiehuvaa vettä ja kypsennä seosta sekoitellen, kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisi on kypsää.4. Nosta filotaikina-arkit uunipellille leivinpaperin päälle, aseta kaikki neljä arkkia päällekkäin.5. Täytä leivos annostelemalla taikina-arkkien keskelle ensin riisisekoitus, sitten kananmunaviipaleet ja lopuksi kylmäsavulohta. Mausta täytteet suolalla ja pippurilla.6. Nosta taikinan reunat ylös ja kierrä niitä toisiaan vasten niin, että täytteet jäävät taikinaruusukkeen sisälle.7. Voitele taikina kauttaaltaan kananmunalla. Jos ruusukkeen muotoileminen tuntuu haastavalta eikä taikina asetu, käytä apunasi hammastikkuja ja vettä.8. Kypsennä lohileivosta uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes filotaikina on kauniin kullanruskeaa ja rapeaa.9. Nosta näyttävä leivos varovaisesti pelliltä suoraan tarjoiluastiaan ja tarjoile sellaisenaan.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
4