Bulguriresepti

Kokeile helppoa bulgur reseptiä! Roseepippurilohi tarjoillaan raikkaan kaprisbulgurin kanssa. Valmistusaika vain 20 minuuttia – täydellinen arjen nopea ateria.

ROSEEPIPPURILOHI:

600 g lohifilee

2 rkl roseepippuria

ripaus suolaa

2 rkl voita paistamiseen




KAPRISBULGURI:

100 g bulguria

2 rkl kapriksia

n. 300 g parsakaalia

1 limen mehu ja kuori

ripaus suolaa




Lohta maustettuna roseepippurilla, erittäin herkullinen yhdistelmä, jonka lisukkeena bulguria maustettuna kapriksilla. Bulguriin sopii hyvin pienet öljyssä paistetut parsakaalin nuput. Mausta annos lopuksi ripauksella limeä. Erinomainen ateria, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan.

1. Esilämmitä uuni 185 °C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

2. Valmista roseepippuriloh
i: - Tarkista, ettei lohifileessä ole ruotoja. Pyyhi filee tarvittaessa kuivaksi talouspaperilla.
- Murskaa roseepippurit morttelissa ja hiero ne kalan pintaan. Mausta filee suolalla. - Paista kalaa ensin kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on rapea. Käännä kalafilee ja paista vielä noin 30 sekuntia. - Siirrä filee uunin keskitasolle ja kypsennä vielä noin 8 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

3. Valmista samaan aikaan kaprisbulguri: - Keitä bulgur suolavedess
ä pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Bulgurin sijaan voit halutessasi käyttää myös couscousta tai couscoushelmiä. - Siivilöi keitetty bulguri ja sekoita siihen kaprikset. Kaada bulguri takaisin kattilaan ja peitä seos kannella, jotta se pysyy lämpimänä.

4. Pese ja pilko parsakaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Ruskista parsakaaleja kuumalla pannulla öljyssä, kunnes niille muodostuu kaunis paistopinta. Lisää parsakaalit kaprisbulgurin joukkoon ja mausta seos raikkaalla limellä ja suolalla.

5. Tarjoile roseepippurilohi raikkaan ja simppelin kaprisbulgurin kanssa. Viimeistele annokset tuoreilla limelohkoilla, jotta voit säätää aterian hapokkuutta oman maun mukaiseksi.

Valmistusaika: 20 minuuttia Annosmäärä: 4–5 Erikoistyövälineet: mortteli tai huhmare

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
5