Appelsiinilohi
Appelsiinilohi on täydellinen valinta perhe- tai ystävätilaisuuksiin. Tutustu helppoon reseptiin ja vinkkeihin, mitä tehdä lohesta. Tarjoile herkullinen appelsiini lohi kermaperunamuusin tai uuniperunoiden kanssa.
600 g lohta
1 prk (120g) smetanaa
1 appelsiinin kuori
1/2 appelsiinin mehu
suolaa ja pippuria
KORISTELUUN
1 appelsiini
1 sitruuna
Rosan appelsiinilohi on näyttävä ja herkullinen annos, joka sopii erinomaisesti perhe- tai ystävätilaisuuksiin. Tässä on uusi versio reseptistä:
1. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Mausta kala suolalla ja tuoreella mustapippurilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa smetana, raastettu appelsiinin kuori ja puristettu appelsiinimehu. Levitä smetanaseos tasaisesti lohen päälle.
3. Viipaloi sitruuna ja appelsiini ohueksi. Voit käyttää myös veriappelsiinia, mikä lisää annoksen värejä ja viehätystä. Asettele hedelmäviipaleet lohen päälle koristeeksi.
4. Paista lohi 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoile lohi esimerkiksi kermaisen perunamuusin tai rosmariinilla maustettujen uuniperunoiden kanssa.
Valmistusaika: 40 minuuttia
Annosmäärä: 4-5 henkeä
Suositus: Tarjoile annos kylmänä viininä Sauvignon Blanc, joka täydentää lohen ja appelsiinin makuja täydellisesti.