Appelsiinilohi

Appelsiinilohi on täydellinen valinta perhe- tai ystävätilaisuuksiin. Tutustu helppoon reseptiin ja vinkkeihin, mitä tehdä lohesta. Tarjoile herkullinen appelsiini lohi kermaperunamuusin tai uuniperunoiden kanssa.

600 g lohta


1 prk (120g) smetanaa


1 appelsiinin kuori


1/2 appelsiinin mehu


suolaa ja pippuria



KORISTELUUN


1 appelsiini


1 sitruuna


Rosan appelsiinilohi on näyttävä ja herkullinen annos, joka sopii erinomaisesti perhe- tai ystävätilaisuuksiin. Tässä on uusi versio reseptistä:

1. Aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Mausta kala suolalla ja tuoreella mustapippurilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Sekoita kulhossa smetana, raastettu appelsiinin kuori ja puristettu appelsiinimehu. Levitä smetanaseos tasaisesti lohen päälle.

3. Viipaloi sitruuna ja appelsiini ohueksi. Voit käyttää myös veriappelsiinia, mikä lisää annoksen värejä ja viehätystä. Asettele hedelmäviipaleet lohen päälle koristeeksi.

4. Paista lohi 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoile lohi esimerkiksi kermaisen perunamuusin tai rosmariinilla maustettujen uuniperunoiden kanssa.

Valmistusaika: 40 minuuttia
Annosmäärä: 4-5 henkeä

Suositus: Tarjoile annos kylmänä viininä Sauvignon Blanc, joka täydentää lohen ja appelsiinin makuja täydellisesti.




Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
5