Appelsiinigraavilohi

Valmista herkullista appelsiini graavilohta kotona! Noudata yksinkertaista ohjetta ja tarjoile lohesi esimerkiksi tuoreen salaatin kanssa. Valmistusaika vain 1 h 15 min.

500-600 g suomustettua, ruodotonta lohifileetä
karkeaa suolaa
sokeria
1 appelsiinin kuori
LIEMI:
1 fenkoli
¼ dl fenkolinsiemeniä
3 dl etikkaa
5 dl vettä
2,5 dl appelsiinimehua
1,5 dl sokeria
60 g suolaa
3 laakerinlehteä

1. Poista lohifileestä selkäevä ja vatsarasva. Leikkaa filee puoliksi leveyssuunnassa ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla. Aseta fileet isoon vuokaan ja peitä ne suola-sokeriseoksella, joka koostuu 60 % suolasta ja 40 % sokerista. Raasta päälle appelsiinin kuori. Anna lohen graavautua noin 20 minuuttia, kun valmistelet liemen.

2. Viipaloi fenkoli karkeasti ja paahda fenkolinsiemenet kuivassa pannulla, kunnes ne tuoksuvat. Mittaa kattilaan kaikki liemen ainekset ja lisää fenkoliviipaleet sekä paahdetut siemenet. Keitä noin 15 minuuttia. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3. Huuhtele lohi ylimääräisestä suolasta ja sokerista. Kuivaa fileet varovasti talouspaperilla. Kaada jäähtynyt liemi lohen päälle vuokaan niin, että lohi peittyy kokonaan. Anna marinoitua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

4. Nosta lohi liemestä ja kuivaa huolellisesti. Leikkaa lohesta ohuita siivuja ja tarjoile graavilohi esimerkiksi tuoreen appelsiinisalaatin tai kirkkaan perunasalaatin kanssa.

Valmistusaika: 1 h 15 min
Annosmäärä: 6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
75 min
annosmäärä: 
6