Ahvenpihvi

Valmista maukas ahvenpihvi nopeasti ja helposti! Tässä yksinkertaisessa reseptissä käydään läpi ahvenen fileoinnista herkullisen voikastikkeen valmistukseen. Täydellinen ruoka kalaruokien ystäville.

4 isoa tai 8 pientä ruodotonta ja suomustettua ahvenfileetä
1 valkosipulinkynsi
voita paistamiseen
suolaa
pippuria
VOIKASTIKE:
2 kananmunan keltuaista
1 tl viinietikkaa
1 rkl vettä
3 -4 rkl voita
1-2 tl sitruunamehua
suolaa
1 sitruuna lohkottuna koristeluun

Kalastat sitten itse kalasi tai ostat valmiina kaupasta, tämä annos on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maukasta.

1. Ahven on erittäin maukas mutta myös ruotoinen kala, joten tarkista huolellisesti, että fileissä ei ole ruotoja jäljellä. Käytä kalapihdejä poistamaan mahdolliset ruodot. Tarkista myös veitsen lappealla vinosti viistäen kalan nahkapuoli, ettei siinä ole suomuja jäljellä.

2. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti paperiliinalla.

3. Murskaa valkosipulin rakenne rikki nyrkilläsi ja heitä se voin kanssa kuumalle pannulle. Kuumenna pannu hyvin kuumaksi ja kypsennä kalat nopeasti, noin 30 sekuntia per puoli. Kalan sisuksen ei pidä jäädä raa’aksi, mutta lihan tulisi olla yhä hieman läpikuultavaa. Mausta kalat suolalla ja pippurilla kypsennyksen aikana.

4. Mittaa kylmään kasariin keltuaiset, viinietikka ja vesi. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen. Varmista, että pannun pohja ei koskaan kuumenna liian kuumaksi – jos seos alkaa kiehua, vähennä lämpöä. Kypsennä noin 2 minuuttia ja lisää sitten voi. Nosta kastike liedeltä ja vispaa, kunnes rakenne on silkkinen. Lisää lopuksi sitruunamehu. Jos kastike alkaa erkaantua, lisää voita pikkuhiljaa, kunnes rakenne on taas tasainen. Mausta ja maista kastike.

5. Tarjoile ahvenet kuumina lämpimän voikastikkeen kanssa. Lisäksi voit tarjoilla annoksen sitruunalohkon ja esimerkiksi rakuunaperunoiden tai muusin kanssa.

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä
: 4-6 annosta Kuva: www.wineforyou.fi

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
6