Valmis Risotto

Valmis risotto simpukoilla on täydellinen ateria! Noudata yksinkertaista ohjetta ja nauti herkullisesta risotosta vain 25 minuutissa. Täydellinen vaihtoehto nopeaan ja maukkaaseen ruokaan.

600 g sinisimpukoita
1 pkt risottoriisiä
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
1,5 l kala- tai simpukkalientä
2 dl kermaa
20 g voita
1 dl valkoviiniä
3 rkl valkoviinietikkaa
0,7 dl oliiviöljyä
1/2 rlk jauhamatonta Dijon-sinappia
silputtua persiljaa

Loputtomasti varioitavissa olevat risotot ovat aina herkullinen vaihtoehto!

1. Aloita huuhtelemalla simpukat huolellisesti ja hylkää rikkoutuneet yksilöt. Lämmitä liemi erillisessä kattilassa kiehuvaksi.

2. Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi. Lämmitä isolla pannulla oliiviöljyä ja lisää siihen 3 dl riisiä sekä sipulit. Kuullota, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää tämän jälkeen riisien joukkoon etikka ja valkoviini.

3. Anna seoksen kiehua, kunnes riisi on melkein kuiva. Aloita lisäämään kuumaa lientä pieniä määriä kerrallaan, sekoittaen jatkuvasti. Kun riisi on saavuttanut sopivan kypsyyden, lisää kerma, sinappi ja simpukat kuorineen.

4. Risotto on valmis tarjottavaksi, kun simpukat ovat kuumia ja niiden kuoret ovat auenneet kokonaan. Jos risotto näyttää liian paksulta, voit lisätä hieman nestettä.

5. Viimeistele sekoittamalla risottoon kuutioitu voi, hienonnettu persilja sekä mausta suolalla ja valkopippurilla.

Valmistusaika: 25 minuuttia Annosmäärä: 6

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
6