Turskapyörykät

Valmista hienostuneet turskapyörykät (quenellit) kahden lusikan tekniikalla. Helppo ohje ja vinkit täydelliseen annokseen pippurikastikkeen kera. Kokeile nyt!

600 g ruodotonta turskaa
4 valkuaista
3 dl kermaa
1 tl etikkaa
suolaa ja pippuria
tilliä hienonnettuna
1 purkki pippurikastiketta

Turskapallerot eli quenellit ovat hienostuneen näköinen annos, joka valmistetaan muotoilemalla viileästä kalamassasta amerikkalaisen jalkapallon muotoisia palleroita kahden lusikan avulla. Tämä tekniikka tuo annokseen lisää visuaalista vaikuttavuutta.

**
Valmis
ta t
urska
palle
rot:
**

1. Ota turskanfileet ja aset
a ne leikkuulaudalle. Leikkaa fileet
karkeasti pienemmiksi paloiksi.

2. Laita turskapalat monitoimikoneeseen ja jauha ne tasaiseksi ja sileäksi massaksi.

3. Erottele kananmunien valkuaiset ja riko niiden rakenne haarukalla sekoittaen, jotta ne muuttuvat nestemäisiksi.

4. Lisää valkuaiset kalamassaan ohuena nauhana ja ka
ada joukkoon kerma. Sekoita hyvin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4