Tillinsiemen
Opettele valmistamaan herkullinen graavitaimen tillinsiemenillä. Helppo resepti, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile tätä perinteistä herkkua!
800 g taimenfileetä
2 rkl fenkolinsiemeniä
2 rkl tillinsiemeniä
500 g suolaa
200 g sokeria
1 sitruunan kuori
200 g kermaviiliä
1 tl suolaa
tuoretta tilliä
Paras perinteinen graavitaimen valmistuu sokerisuolaamalla!
Graavitaimen on helpompi valmistaa kuin uskotkaan, ja se sopii niin arkeen kuin juhla-pöytään!
1. Paahda kuiva paistinpannulla fenkolin- ja tillinsiemenet, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti.
2. Mittaa astiaan suola ja sokeri, raasta sekaan sitruunankuori. Lisää joukkoon jäähtyneet fenkolin- ja tillinsiemenet ja sekoita hyvin.
3. Laita uunivuokaan pohjalle puolet valmistamastasi suola-sokeriseoksesta. Poista taimenfileestä nahka ja aseta filee suolan päälle. Kaada loput suolaseoksesta tasaisesti taimenen päälle. Peitä vuoka kannella tai elmuksella ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutiksi.
4. Laita siivilään suodatinpaperi tai puhdas kangasharso ja kaada kermaviili siivilään. Aseta siivilä jonkin astian päälle ja jätä valumaan yöksi tai vähintään muutamaksi tunniksi.
5. Nosta taimen pois suolasta ja pese se huolellisesti kylmän veden alla.
6. Siirrä valunut kermaviili siivilästä astiaan ja sekoita siihen suola, ja halutessasi tuoretta, hienonnettua tilliä.
Koristele silputulla tillillä, ja tarjoile kermaviilin ja esimerkiksi ruisleivän kanssa.
Valmistusaik
a: 45 min