Täytetyt munat

Valmista täytetyt kananmunat jokiravulla ja mascarpone-täytteellä. Nopea ja herkullinen resepti, joka sopii täydellisesti juhliin tai välipalaksi. Katso ohjeet!

5 isoa kananmunaa



JOKIRAPUTÄYTE
150 g jokiravunpyrstöjä
50 g surimipuikkoja
100 g mascarponea
1 dl majoneesia
ripaus suolaa ja valkopippuria


1. Keitä kananmunat kiehuvassa vedessä, kunnes ne ovat kypsiä. Siirrä ne kylmään veteen jäähdyttämään ja anna niiden jäähtyä.

2. Valuta ja huuhtele jokiravut. Säilytä muutama rapu koristeluun ja lisää loput sekoituskulhoon.

3. Hienonna surimipuikot ja murskaa ne haarukalla rapujen kanssa tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon mascarpone, majoneesi ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna seoksen vetäytyä hetken aikaa.

4. Kuori kananmunat ja halkaise ne leveyssuunnassa. Koverra keltuaiset ja lisää ne täytteen joukkoon. Täytä kananmunien valkuaisiin jääneet kuopat raputäytteellä ja aseta ne jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

5. Viimeistele jokiraputäytetyt kananmunat kokonaisilla jokiravunpyrstöillä ja koristele esimerkiksi tuoreella persiljalla.

Valmistusaika: 25 minuutt
ia Annosmäärä: 10 puolikasta

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
25 min
annosmäärä: 
5