Tattarisuurimot
Kokeile tätä simpukkaista tattarisottoa tattarisuurimojen kera! Helppo ja nopea resepti, joka valmistuu 40 minuutissa. Tarjoile limelohkon ja aiolin kanssa.
1 salottisipuli
2 rkl rypsiöljyä
60 g tattarisuurimoita
1 dl valkoviiniä (tai 1 rkl valkoviinietikkaa)
3,5 dl kasvislientä
1/2 pussia hernemaissipaprika-sekoitusta
1 rkl paprikajauhetta
2 chorizo makkaraa (tai muuta raakamakkaraa)
100 g kuoretonta sinisimpukkaa
1 dl tuoretta basilikaa
100 g parmesaaniraastetta
suolaa
mustapippuria myllystä
1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Lämmitä isolla paistinpannulla rypsiöljyä ja kuullota hienonnettua sipulia, kunnes se on pehmeä. Lisää pannulle makkara ja paista hetken aikaa. Sekoita joukkoon tattarisuurimot ja kuullota vielä hetki. Kaada pannulle valkoviini tai valkoviinietikka ja hauduta seosta keskilämmöllä kannen alla muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi, kiehauta ja anna kiehua noin 8 minuuttia.
2. Lisää pannulle herne-maissi-paprikasekoitus, paprikajauhe ja simpukat. Hauduta kannen alla vielä 5 minuuttia. Mausta basilikalla, raastetulla parmesaanilla, suolalla ja tuoreella pippurilla. Maista ja tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.
3. Tarjoile simpukkainen tattarisotto lämpimänä limelohkon ja aiolin kera.
Valmistusaika: 40 minuutti
a Annosmäärä: 1