Tankoparsa-pasta
Kokeile herkullista tankoparsa pasta reseptiä katkarapulla ja pestolla! Helppo ja nopea valmistaa vain 20 minuutissa. Täydellinen ateria 3–4 hengelle.
225 g vermicellejä + kasvislientä keittämiseen
200 g katkarapuja tai jättikatkarapuja
1 keltasipuli ja valkosipuli
1 nippu tuoretta parsaa
loraus oliiviöljyä + voita paistamiseen
1 sitruunan kuori ja mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl vihreää pestoa
tuoretta korianteria viimeistelyyn
+ parmesaanimurua tarjoiluun
1. Keitä vermicellit pakkauksen ohjeiden mukaisesti kasvisliemessä. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan odottamaan.
2. Sulata katkaravut noin 10 minuuttia ennen valmistusta tai sulata ne juoksevan veden alla. Purista ylimääräinen neste pois ja kuivaa huolella.
3. Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja kuori parsat. Poista parsan alaosasta puinen osa ja viipaloi jäljelle jäänyt osa. Kuullota sipulit kuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää pannulle viipaloidut parsat, voi, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Peitä pannu kannella ja anna parsojen kypsyä höyryssä, heiluttelemalla pannua aika ajoin.
4. Kun parsa on melkein kypsää, lisää pannulle katkaravut. Paista seosta muutama minuutti ilman kantta, jotta ravut saavat hieman väriä. Lisää mausteet ja tarkista maku.
5. Sekoita katkarapu-parsapaistokseen kypsät vermicellit ja valmis pesto. Sekoita huolellisesti ja lisää makusi mukaan vielä sitruunamehua tai oliiviöljyä.
Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja tarjoile parmesaanimurun kanssa.
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 3–4
Katkarapu Pestopastan Ainekset ja Valmistelu
Katkarapu pestopasta on täydellinen valinta nopeaan ja herkulliseen ateriaan. Tarvitset vain muutaman laadukkaan raaka-aineen, kuten tuoreet katkaravut, basilikaa, valkosipulia, pinjansiemeniä, parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä. Näiden yhdistelmä luo täyteläisen ja vivahteikkaan peston, joka sopii erinomaisesti pastan kanssa. Varmista, että katkaravut ovat puhdistetut ja kuoritut ennen valmistusta, jotta ruoan tekeminen sujuu sulavasti. Käytä tuoreita aineksia, sillä ne tuovat esiin ruoan parhaat mausteet. Lisäksi keitä pasta al dente -muotoon, jotta se imee peston maut täydellisesti.
Katkarapu Pestopastan Valmistus
Aloita tekemällä tuore pesto. Sekoita basilika, valkosipuli, pinjansiemenet ja parmesaanijuusto tehosekoittimessa. Lisää oliiviöljyä hiljalleen, kunnes saat tasaisen ja tuoksuvan tahnan. Mausta pesto suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Samalla kun pesto valmistuu, keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä. Kun pasta on melkein valmista, kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja paista katkaravut muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä ja vaaleanpunaisia. Valuta pasta ja sekoita se peston ja katkarapujen kanssa. Tämä valkosipuli-katkarapupasta on nyt valmiina tarjoiltavaksi – täynnä makuja ja helppoa valmistaa!
Katkarapu Pestopastan Tarjoilu
Katkarapu pestopasta on monipuolinen ruoka, joka sopii niin arki- kuin juhla-aterioihin. Tarjoile se esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kera tai lisää annokseen paahdettuja kirsikkatomaatteja ja rucolaa väriä ja makua tuomaan. Tämä valkosipuli-katkarapupasta on erinomainen valinta myös brunssipöytään, kun haluat tarjota jotain erityistä. Viimeistele annos ripottelemalla päälle paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania. Ruoka on parhaimmillaan juuri valmistettuna, mutta se säilyy myös hyvin lounaaksi pakattuna.
Katkarapu Pestopastan Terveyshyödyt
Katkarapu pestopasta ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen vaihtoehto. Katkaravut ovat vähäkalorisia ja proteiinipitoisia, mikä tukee lihasten hyvinvointia. Lisäksi ne sisältävät omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä sydämen terveydelle. Pesto puolestaan tarjoaa terveellisiä rasvoja oliiviöljystä ja antioksidantteja basilikasta. Tämä tekee katkarapu pestopastasta ravintorikkaan ja tasapainoisen aterian. Nauti tästä valkosipuli-katkarapupastasta tietäen, että saat sekä makuelämyksen että hyödyllisiä ravintoaineita jokaisella haarukallisella.
Kokeile tätä helppoa ja herkullista tankoparsa pasta -reseptiä ja nauti täyteläisistä maista sekä terveellisistä aineksista!