Skånen Perunat

Kokeile herkullisia skånen perunoita! Rapeat perunat päällystettynä skagen-katkaraputahnalla, graavilohella ja tuoreilla mausteilla. Helppo ja maukas resepti!

800 g perunoita


loraus oliiviöljyä


suolaa ja pippuria


kuivattua rosmariinia


200 g skagen-katkaraputahnaa


100 g graavilohta


½ punasipuli


nippu tuoretta tilliä


Tässä reseptissä rapeat perunat koristellaan skagenilla ja graavilohella!

1. Aloita valmistamalla lohkoperunat. Leikkaa perunat muutamaan osaan ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kastele perunat oliiviöljyllä ja mausta ne suolalla, pippurilla sekä halutessasi kuivatulla rosmariinilla.

2. Paista perunoita 220 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniin kultaisen värin.

3. Hienonna punasipuli ja valmista kaikki tarvittavat päällysteet.

4. Siirrä rapeat perunat joko tarjoiluastiaan tai suoraan jokaisen syöjän lautaselle. Päällystä perunat skagen-katkaraputahnalla, graavilohella, hienonnettulla punasipulilla sekä tillillä. Voit käyttää kätevästi kaupan valmista skagenia.


Skånen perunat – täydellinen alkupala

Skånen perunat tarjoavat herkullisen ja rapean alkupalan, joka sopii niin arki- kuin juhlahetkiin. Näiden perunoiden valmistaminen on helppoa, ja ne yhdistävät täydellisesti rapean pinnan ja pehmeän sisuksen. Skånen perunat ovat erinomainen valinta, sillä ne voidaan esivalmistaa etukäteen ja paistaa juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee niistä kätevän vaihtoehdon kiireisille päiville. Rapeat perunat sopivat erinomaisesti dippikastikkeiden kera, mikä lisää niiden monipuolisuutta ja houkuttelevuutta.

Kuinka valmistaa täydelliset rapeat perunat?

Skånen perunoiden valmistaminen alkaa oikean perunalajin valinnasta. Kiinteät lajikkeet, kuten Annabelle tai Nicola, ovat erinomaisia rapeiden perunoiden tekemiseen. Perunat pestään huolellisesti ja leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi. Tärkeää on kuivata perunat hyvin, jotta ne saavuttavat ihanteellisen rapeuden. Käytä paistamiseen esimerkiksi oliiviöljyä tai voita, jotka tuovat makua ja auttavat saavuttamaan täydellisen tekstuurin. Uuni esilämmitetään 220 asteeseen, ja perunat paistetaan noin 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Käännä perunoita aika ajoin tasaisen kypsymisen varmistamiseksi. Näin valmistetut rapeat perunat ovat täydellinen lisuke tai itsenäinen herkku.

Mausta rapeat perunat maukkaasti

Skånen perunoiden maustaminen on helppoa ja monipuolista. Klassinen yhdistelmä, kuten rosmariini ja valkosipuli, tuo perunoille herkullisen aromin. Suola ja mustapippuri ovat perinteisiä mausteita, jotka korostavat perunan luontaista makua. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, kokeile savupaprikajauhetta tai chilihiutaleita, jotka antavat ruokaan mukavan potkun. Maustaminen kannattaa tehdä ennen paistamista, jotta maut imeytyvät perunoihin täydellisesti. Nduja-perunat ovat myös erinomainen vaihtoehto, jos haluat lisää syvyyttä ja rikasta makua.

Rapeat perunat – monipuolinen lisuke

Skånen perunat sopivat erinomaisesti moniin eri ruokiin. Ne ovat täydellinen lisäke liharuokiin, kuten pihviin tai kana-annoksiin. Myös kalan kanssa rapeat perunat toimivat mainiosti. Tarjoilussa voit täydentää perunoiden makua erilaisilla kastikkeilla, kuten aioli, kermaviilikastike tai yrttivoi. Rapeat perunat sopivat myös salaattien täytteeksi, jolloin ne tuovat ruokaan mielenkiintoisen tekstuurin ja maun. Nduja-perunat ovat erityisen herkullinen vaihtoehto, jos haluat lisää makuelämyksiä. Skånen perunat ovat monipuolisia ja sopivat niin arjen ruokapöytään kuin juhla-aterioihin.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
45 min
annosmäärä: 
4