Siu Mai
Valmista itse herkulliset Siu Mai raviolit kotona! Tässä yksinkertaisessa ohjeessa käydään läpi taikinan valmistus, täytteen teko ja höyrytys. Nauti aasialaisista mauista!
WONTON -TAIKINA
1 1/2 dl vehnäjauhoja + 1 tl suolaa
1 kananmuna
TÄYTE
1 iso herkkusieni
1 cm pala inkivääriä
1 kevätsipuli
1 tl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
100 g sika-nautajauhelihaa
100 g katkarapuja
1 kananmunan valkuainen
1 tl perunajauhoja
**Valmistele taikina:** 1. Sekoita vehnäjauhoihin suola. Lisää joukkoon kananmuna ja 1 1/2 dl kylmää vettä. Alusta nyppiä taikinaa vähintään 5 minuuttia, kunnes siitä tulee sitkeä ja täysin yhtenäinen.
2. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
**Valmistele täyte sillä aikaa:** 1. Raasta herkkusieni ja inkivääri suoraan sekoituskulhoon. Hienonna joukkoon kevätsipulin vihreät varret. Mausta seos soijakastikkeella ja seesamiöljyllä.
2. Lisää joukkoon jauheliha, hienonnetut katkaravut, kananmunan valkuainen ja perunajauhot. Sekoita massa tasaiseksi. Jaa täyte lusikalla noin 12 samankokoiseen palaan.
**Jatka taikinan käsittelyä:** 3. Jaa taikina kolmeen osaan. Jätä yksi osa työstettäväksi pöydälle ja laita loput takaisin jääkaappiin.
4. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla muutaman millin paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikina noin 4 osaan.
5. Asettele täytettä taikinalevyjen keskelle ja painele raviolit huolellisesti kiinni. Nosta uusi pala taikinaa jääkaapista ja toista prosessi, kunnes kaikki täyte on käytetty.
**Höyrytä Siu Mait:** 6. Voitele höyrykattilan höyrytysosa öljyllä ja peitä pohja leivinpaperista leikatulla ympyrällä.
7. Kuumenna kattilassa vettä ja höyrytä Siu Mait 8–10 minuuttia. Tarkista, että liha on kypsää, ja jatka höyryttämistä tarvittaessa vielä hetki.
**Tarjoilu:** Nauti aasialaiset Siu Mai -raviolit soijakastikkeen, sweet chilin ja aasialaisen salaatin kera.
**Valmistusaika:** 35 minuuttia **Annosmäärä:** noin 12 kappaletta **Erikoistyövälineet:** höyrykattila tai bambukori