Sinisimpukat Valkoviinissä

Koe sinisimpukat valkoviinissä – helppo ja hienostunut resepti, joka tuo pöytään merellisen raikkauten. Löydä vinkit täydelliseen valmistukseen ja viinisuositus!

1 kg tuoreita sinisimpukoita
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 dl valkoviiniä
suolaa, sahramia/curryä
2 dl kuohukermaa
1 dl persiljasilppua

Hienostunut herkku: sinisimpukat valkoviinin ja kerman kera! Nappaa talteen myös viinisuositus reseptille.

1. Pese ja raaputa simpukat puhtaiksi. Heitä pois avautuneet yksilöt, jotka eivät sulkeudu kuorta kopautettaessa.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää viini ja mausta liemi suolalla. Kaada simpuk
at kattilaan, pane päälle kansi. Keitä simpukoita liemessä noin 5 minuuttia.

3. Nosta simpukat reikäkauhalla syville lautasille. Lisää keitinliemeen kerma ja ripaus sahramia antamaan makua ja kauniin kultaista väriä. Voit korvata sahramin myös currylla.

4. Keitä hetki. Jaa liemi simpukoiden päälle ja lisää pinnalre silputtua persiljaa. Tarjoa lisänä rapeaa leipää.

Valmistusaika: 30 min Annosmäärä: 4

---

### Sinisimpukat Valkoviinissä – Herkullinen ja Hienostunut Merellinen Elämys

Sinisimpukat valkoviinissä ovat täydellinen valinta, kun haluat tuoda pöytään ripauksen ylellisyyttä ja merellistä raikkautta. Tämä klassinen ruokalaji yhdistää simpukoiden miedon maun täyteläiseen valkoviinikastikkeeseen, ja se sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlahetkiin. Sinisimpukat valkoviinissä ovat helppo valmistaa, ja niiden maku hurmaa varmasti kaikki ruokailijat.

---

### Laadukkaat raaka-aineet takaavat parhaan maun

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on tärkeää käyttää tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita. Valitse tuoreita sinisimpukoita, jotka ovat kiinni ja tuoksuvat raikkaalle merelle. Valkoviini on olennainen osa tätä ruokalajia, joten käytä laadukasta kuivaa valkoviiniä, joka tuo kastikkeeseen syvyyttä ja hienostuneisuutta. Tuore kerma lisää kastikkeen täyteläisyyttä, ja tuoreet yrtit, kuten persilja tai timjami, viimeistelevät annoksen raikkaudellaan.

---

### Maustaminen on avainasemassa

Sinisimpukoiden maku syntyy huolella valituista mausteista ja raaka-aineista. Valkosipuli ja salottisipuli tuovat kastikkeeseen makeutta ja syvyyttä, kun taas valkoviini ja kerma tekevät kastikkeesta täyteläisen ja hienostuneen. Suola ja mustapippuri ovat perusmausteita, jotka korostavat simpukoiden luonnollista makua. Voit lisätä myös ripauksen chiliä tai cayennepippuria tuomaan annokseen pientä potkua.

---

### Valmistusvinkit täydellisiin sinisimpukoihin

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4