Sinisimpukat
Löydä herkullinen simpukka ruoka -resepti! Valmista sinisimpukat ranskalaisittain valkosipulimajoneesin kera. Helppo 30 minuutin ohje täynnä makua.
SIMPUKKALIEMIPOHJA
1 kg simpukoita
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
25 g voita
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 kpl laakerinlehtiä
2 rkl persiljaa
1 rkl timjamia
1 dl vettä
ripaus mustapippuria ja merisuolaa
KORISTELUUN
tuoretta persiljaa tai sitruunan lohkoja
Nauti belgialaiseen tapaan simpukoita ranskalaisten ja valkosipulimajoneesin kanssa!
1. Hienonna sipulit ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Sulata voi tilavassa kattilassa ja kuullota siinä valkosipulit ja sipulit. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää viini ja laakerinlehti. Anna viinin haihtu
a hieman, sitten lisää vesi ja mausteet. Mausta runsaasti tuoreesta pippurista myllystä ja hienolla merisuolalla. Anna kiehahtaa hiljalleen.
2. Puhdista simpukat tarvittaessa ja poista avonaiset yksilöt. Lisää simpukat kiehuvaan liemeen ja peitä kattila tiiviillä kannella. Ravistele kattilaa välillä. Keitä simpukoita muutaman minuutin ajan, kunnes kuoret avautuvat.
3. Siirrä avautuneet simpukat kuorineen tarjoiluastiaan, mutta jatka liemen keittämistä. Anna liemen kiehua ilman kantta kovalla lämmöllä, kunnes nestettä on haihtunut noin neljännes.
4. Kaada kuuma liemi simpukoiden päälle tarjoiluastiaan. Koristele persiljasilpulla tai sitruunan lohkoilla.
Valmistusaika: 30 min