Simpukat
Opettele valmistamaan tuoreet simpukat helposti ja nopeasti! Käytä kavallinmäki 15 -vinkkejä puhdistukseen ja maustamiseen. Täydellinen ateria leivän tai ranskalaisten kera.
1 kg eläviä sinisimpukoita
2 sipuli
4 valkosipulinkynttä
4 dl kuivaa valkoviiniä
suolaa
valkopippuria
tuoretta korianteria tai persiljaa
Tuoreiden simpukoiden valmistaminen on helppoa ja nopeaa! Muista tarkistaa simpukat ennen käyttöä: heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa kevyesti. Myös keittämisen jälkeen kiinni jääneet simpukat tulee hävittää.
1. Puhdista simpukat harjaamalla ja huuhtelemalla huolellisesti. Poista simpukoiden kuorien välistä mahdollinen parta raapimalla.
2. Paloitellaan sipulit. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Hienonna tuoretta persiljaa valmiiksi.
3. Kuumenna öljy isossa ja syvässä padassa. Lisää pataan paloitellut sipulit, valkosipuliviipaleet ja simpukat. Ravistele pataa kevyesti ja peitä kannella. Anna hautua 2–3 minuuttia, lisää sitten viini, ravistele pataa uudestaan ja peitä kannella.
4. Anna kiehua 2–3 minuuttia, kunnes simpukoiden kuoret avautuvat kokonaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ripottele päälle tuoretta korianteria tai persiljaa.
Tarjoile simpukat vaalean leivän tai ranskalaisten kanssa belgialaisittain!