Savukalapiirakka
Löydä herkullinen savukalapiirakka-resepti! Täydellinen kermaviilillä ja savukalalla täytetty piirakka, joka valmistuu vain 75 minuutissa. Kokeile tätä suosikkireseptiä!
Pohja:
150 g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1-2 rkl jääkylmää vettä
Täyte:
500 g keitettyjä ja siivutettuja uusia perunoita
2 ½ dl kuohukermaa
2 tl sitruunankuorta
mustapippuria
suolaa
2 kananmunaa
200 g pinaattia
200 g paloiteltua, ruodotonta lämminsavukalaa
Uusista perunoista ja savukalasta syntyy ruokaisa piirakka.
1. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen, paloiteltu voi ja nypi seos jauhojen joukkoon. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm).
2. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne tasaisesti piirakkapohjalle. Sekoita kerma, raastettu sitruunankuori, mausteet, munat ja hienonnettu pinaatti keskenään. Kaada kermaseos perunoiden päälle piirakkavuokaan. Laita päällimmäiseksi savukalapalat.
3. Paista piirakkaa esilämmitetyssä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.
Valmistusaika: 1 t
unti 15 minuuttia.
Annosmäärä: 8–10 annosta.
Paras savukalapiirakka – Helppo ja herkullinen resepti
Savukalapiirakka on klassinen herkku, joka sopii niin arki- kuin juhlaruokiin. Tämä täydellinen savukalapiirakka-resepti on helppo tehdä ja täynnä maukaita raaka-aineita, jotka tekevät siitä unohtumattoman. Savukalan ja tuoreiden yrttien yhdistelmä tuo piirakkaan täydellisen maun, joka varmasti miellyttää kaikkia. Resepti on yksinkertainen, mutta tarjoaa herkullisen vaihtelun perinteisille piirakoille. Käytä laadukkaita raaka-aineita, kuten tuoretta savukalaa, punasipulia ja kermaviiliä, jotta piirakka saa parhaan mahdollisen maun. Älä unohda hyvälaatuista taikinaa, joka leivotaan huolella ja paistetaan täydellisessä lämpötilassa. Tämä savukalapiirakka on täydellinen valinta isommallekin porukalle, sillä se valmistuu kerralla suurena annoksena.
Savukalapiirakan valmistus – Vaihe vaiheelta
Aloita savukalapiirakan tekeminen valitsemalla tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet. Käytä perinteisesti savustettua savukalaa ja pilko punasipuli ja tilli hienoksi. Sekoita savukala, sipuli ja tilli kermaviilin ja kananmunien kanssa. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Taikinan valmistus on tärkeä osa reseptiä, joten käytä voita, jauhoja ja vettä, ja vaivaa taikina pehmeäksi. Kauli taikina pellille sopivaksi levyksi ja levitä täyte tasaisesti taikinan päälle. Paista piirakkaa esilämmitetyssä uunissa noin 200 asteessa 25–30 minuuttia. Kun piirakka on kultainen ja täyte on asettunut, se on valmis tarjoiltavaksi.
Savukalapiirakan tarjoilu – Ideoita jokaiselle tilanteelle
Savukalapiirakka on monipuolinen ruokalaji, joka sopii erinomaisesti niin juhliin kuin arkiruokiin. Tarjoile piirakka tuoreen vihersalaatin kera, joka tuo annokseen raikkautta ja väriä. Lisää annokseen sitruunaviipaleita, jotka korostavat savukalan makua. Jos haluat tarjota piirakan lämpimänä ateriana, täydennä sitä kevyellä valkoviinillä. Savukalapiirakka on myös täydellinen valinta piknikille tai evääksi, sillä se säilyy hyvin ja maistuu erinomaisesti myös viileänä. Leikkaa piirakka sopiviksi paloiksi ennen tarjoilua, jotta se on helppo jakaa ruokailijoille.
Savukalapiirakan säilytys ja uudelleenlämmitys – Näin säilytät herkullisuuden
Savukalapiirakka säilyy jääkaapissa useamman päivän ajan, joten voit nauttia siitä myös myöhemmin. Peitä piirakka tiiviisti kelmulla tai laita se ilmatiiviiseen astiaan, jotta se pysyy tuoreena. Kun haluat lämmittää piirakan uudelleen, aseta se uuniin noin 150 asteeseen, kunnes se on lämmennyt kauttaaltaan. Mikroaaltouunissa uudelleenlämmitys on mahdollista, mutta tällöin piirakan koostumus voi hieman muuttua. Paras savukalapiirakka säilyttää makunsa parhaiten, kun se syödään parin päivän kuluessa valmistuksesta. Tämä herkullinen piirakka on täydellinen valinta niin lounaalle kuin illalliselle, ja se maistuu yhtä hyvältä myös seuraavana päivänä.