Rapurisotto

Valmista täydellinen rapurisotto kotona! Noudata yksinkertaista ohjetta ja nauti herkullisesta ateriasta parmesaanin ja rakuunan kera. Valmistusaika vain 30 minuuttia.

6 dl kanalientä
1 salottisipuli
25 g voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
100 g taskuravunlihaa
suolaa ja mustapippuria
2 dl parmesaania
tuoretta rakuunaa

1. Kuumenna kanaliemi kattilassa ja anna sen kiehua hiljalleen kannen alla pienellä lämmöllä.

2. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne isossa laakeassa paistinpannussa käyttäen pientä määrää voita. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisijyväset ovat läpikuultavia.

3. Kaada pannulle valkoviini ja anna sen haudutua muutama minuutti sekoittaen. Lisää kuumaa kanalientä desi kerrallaan riisiin, sekoittaen välillä. Lisää seuraava annos lientä vasta, kun edellinen on melkein täysin imeytynyt.

4. Kun riisi on lähes kypsää, lisää taskurapu ja sekoita ne huolellisesti joukkoon. Mausta risotto ja tarkista sen maku.

Tarjoile risotto kuumana parmesaaniraasteen ja tuoreen rakuunan kera.

Valmistusaika: 3
0 minuuttia.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
6