Rapuhodari

Valmista herkullinen rapuhodari amerikkalaisen lobster roll -reseptin inspiroimana. Nopea ja helppo ohje, joka sopii täydellisesti esimerkiksi ranskalaisten perunoiden kera. Kokeile tänään!

500g valmiiksi kuorittuja jättirapuja
1 puntti ruohosipulia
40 g majoneesia
2 tl sriracha-chilikastiketta
1 sitruunan mehut
suolaa ja pippuria
hodari sämpylöitä
sulatettua voita voiteluun

Jättirapuhodarit ovat saaneet inspiraationsa amerikkalaisesta klassikkoreseptistä nimeltään lobster roll.

1. Kypsennä ravut nopeasti kuumalla pannulla, kunnes ne ovat väriltään kirkkaanpunaisia. Siirrä ravut jäähtymään jääkaappiin.

2. Hienonna tuore ruohosipuli ja pilko jättiravut sopivan kokoisiksi paloiksi. Sekoita hienonnettu ruohosipuli, pilkotut ravut ja muut raaka-aineet isossa kulhossa. Anna seoksen maustua jääkaapissa, kunnes olet valmis tarjoilemaan.

3. Leikkaa sämpylöistä yläosa pitkittäissuunnassa noin 2/3 syvyyteen. Voitele sämpylöiden sisäpinnat sulatetulla voilla. Täytä sämpylät valmistetulla rapuseoksella ja tarjoile esimerkiksi ranskalaisten perunoiden tai raikkaan coleslaw-salaatin kera.

Valmistusaika: 30 minuuttia

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4