Porsaan Sisäfile
Tutustu portugalilaiseen herkkuun, carne de porco á alentejana, jossa porsaan sisäfile yhdistyy simpukoihin ja paahdettuihin perunoihin. Helppo ja yksityiskohtainen resepti!
700 g porsaan sisäfileetä
1 pussillinen sydänsimpukoita
MARINADI
2 dl puolikuivaa portviiniä (tai sherryä)
2 valkosipulinkynttä
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 maustemitta (1ml) jauhettua mausteneilikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
PATAAN
2 isoa keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4 suurta tomaattia
1 pieni nippu silputtua lehtipersiljaa
½ ruukkua silputtua korianteria
Portugalilainen herkku, carne de porco á alentejana, on täynnä makuja! Tässä annoksessa yhdistyvät porsaan sisäfilee, sydänsimpukat ja paahdetut perunat. Tässä on yksityiskohtainen ohje, jolla saat herkullisen aterian pöytään.
1. Puhdista ja leikkaa porsaan sisäfilee noin 2 x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja aseta ne kulhoon. Kaada kulhoon sherryä tai portviiniä.
2. Kuori ja purista valkosipuli. Sekoita se paprikajauheen, mausteneilikan, suolan ja pippurin kanssa tasaiseksi mausteseokseksi.
3. Kaada mausteseos lihan päälle ja kääntele lihapaloja, jotta ne saavat tasaisesti maustetta. Anna lihan maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.
4. Aseta simpukat kylmään veteen, esimerkiksi tiskialtaaseen tai isoon astiaan. Tarkista, että simpukat ovat ehjiä, ja heitä pois rikkoutuneet tai avautuneet yksilöt.
5. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä paistinpannulla, mutta älä anna niiden ruskistua. Siirrä kuullotetut sipulit isompaan pataan.
6. Pilko tomaatit ja lisää ne pieneen kattilaan persiljan kanssa. Anna niiden hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Kaada tomaattikastike pataan.
7. Nosta lihat marinadista ja säästä marinadi erikseen. Ruskista lihapalat pannulla tasaisesti kaikilta puolilta.
8. Lisää ruskistetut lihapalat pataan ja kaada säästetty marinadi niiden päälle. Peitä pata kannella ja anna ruoan hautua noin 8–10 minuuttia, kunnes liha on kypsää mutta ei kuivaa.
9. Keitä litra vettä, johon on lisätty 1 tl suolaa. Lisää simpukat kiehuvaan veteen ja keitä niitä korkealla lämmöllä kannen alla noin 2–3 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät avautuneet.
10. Lisää avautuneet simpukat kuorineen pataan. Sekoita varovasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile paahdettujen perunoiden kanssa.
Valmistusaika: 1,5 tuntia Ann
osmäärä: 6–8 annosta