Nyhtökalasalaatti

Valmista helppo ja nopea nyhtökalasalaatti savukalasta! Tässä reseptissä käytetään siikaa, kurkkua, omenaa ja kirsikkatomaatteja. Täydellinen nopea lounas tai välipala. Kokeile kalasalaattia jo tänään!

VINEGRETTI
½ dl oliiviöljy
2 rkl omenaviinietikka
1 rkl sitruunamehu
1 tl misotahnaa
suolaa ja pippuria
SALAATTI
100 g vaaleaa savukalaa
1 vihreä omena
pala kurkkua
150 g provencen salaattisekoitusta
5 kirsikkatomaattia
mandariini tai appelsiini

Nyhtökalasalaatti on helppo ja nopea valmistaa vaaleasta savukalasta, kuten siiasta.

1. Valmistele vinegretti: Mittaa oliiviöljy, omenaviinietikka, sitruunanmehu ja misotahna kannelliseen lasipurkiin. Ravista purkki voimakkaasti, jotta ainekset sekoittuvat tasaisesti. Mausta vinegretti suolalla ja pippurilla maun mukaan. Jätä kylmään maustumaan.

2. Revi savukala haarukalla pieniksi palasiksi. Raasta kurkku ja omena karkeaksi raasteeksi ja lisää ne kalan joukkoon. Sekoita kevyesti. Pese ja revi salaatinlehdet sopivan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Pese ja kuivaa salaatti huolellisesti joko salaattilingossa tai ravistamalla käsinkuivattavaksi.

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset – kala, kurkku, omena, salaatti ja kirsikkatomaatit – ilmavasti keskenään syvälle lautaselle. Lisää valmiiksi tehty vinegretti ja sekoita varovasti. Halutessasi voit pilkkoa joukkoon appelsiinin tai mandariinin viipaleita tuomaan lisää raikkautta ja makeutta.

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 1-2

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
15 min
annosmäärä: 
2