Mustekalasalaatti

Kokeile mustekalasalaattia, joka tuo espanjalaisen fiiliksen pöytään! Helppo ja nopea resepti, joka sopii täydellisesti kesäiseen ruokailuun. Valmistusaika vain 40 minuuttia.

PERUNAT
5 isoa perunaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
2 tl Provencen yrttiseosta
MUSTEKALAT
500 g pakastettuja mustekalanpoikasia
1 mieto chili
3 rkl extra neitsyt oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
suolaa ja pippuria
SALAATTIPOHJA
1 pss salaattimix tai rukolaa
1 tölkki mustia oliiveja
1 tölkki kapriksia

Mustekalasalaatti on loistelias kesäsalaatti, joka tuo Espanjalaista fiilistä pöytään.

Tällä salaatilla saat herkullista vaihtelua perinteisiin kesäsalaatteihin!

1. Esilämmitä uuni 2
25 asteeseen.

2. Valmistele perunat. Pese ja leikkaa perunat kuorineen noin sentin paksuisiksi levyiksi. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja lisää j
oukkoon perunat. Sekoita voimakkaasti, jotta marinadi peittää perunat tasaisesti. Paista uunissa noin 25–35 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Jäähdytä perunat huoneenlämpöisiksi ja asettele ne salaattiastian pohjalle.

3. Valmistele mustekalat. Ota mustekalat jääkaappiin sulamaan mielellään jo edellisenä päivänä. Jos unohdit sulattaa mustekalat etukäteen, voit sulattaa ne siivilässä juoksevan veden alla muutaman minuutin ajan. Valmistele chilit poistamalla niistä siemenet ja leikkaamalla pieniksi kuutioiksi. Murskaa valkosipulit ja kuullota niitä chilien kanssa pannulla öljyn kanssa. Lisää sulaneet mustekalat ja paista muutama minuutti keskilämmöllä. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää mausteet.

4. Pese salaatit ja valuta säilykkeet. Annostele salaattipohja-ainekset suoraan annoslautasille peru
noiden päälle. Koristele mustekaloilla, oliiveilla ja kapriksilla.

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
40 min
annosmäärä: 
4