Merirapu-resepti
Kokeile tätä nopeaa ja herkullista merirapu-reseptiä! Marinoidut meriravut tarjoillaan tuoreen salaatin ja greippisen kastikkeen kera. Valmistusaika vain 30 minuuttia – täydellinen herkku juhlaan tai arkeen.
MARINOITU MERIRAPU:
2 valkosipulinkynsi
1 limen mehu
2 tl öljyä
hienonnettua korianteria
200 g merirapuja tai jättikatkarapuja
GREIPPINEN SALAATINKASTIKE:
1 greipin kuori ja mehu
2 tl sweet-chilikastiketta
2 rkl oliiviöljyä
2 tl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
kourallinen salaattisekoitusta
kourallinen kirsikkatomaatteja
muutama retiisi
1 kypsä greippi
1. Valmistele marinoidut meriravut. Hienonna ja murskaa valkosipulinkynsi kannelliseen astiaan. Raasta limen kuori ja purista mehu. Sekoita marinadin ainekset sekä huuhdellut ja suolistetut ravut astiaan. Anna maustua noin 15 minuuttia.
2. Valmista greippinen salaatinkastike. Raasta ja mehusta puolet greipistä sekoituskulhoon, kun ravut marinoituvat. Säilytä toinen puoli greipistä salaattia
varten. Lisää greippimehuun sweet-chilikastike, oliiviöljy, etikka ja suola. Vispaa kastike tasaiseksi.
Pese ja kuivaa salaatti. Lohko kirsikkatomaatit ja viipaloi retiisit. Kuori ja kuutioi jäljellä oleva greipinpuolikas. Sekoita kaikki ainekset kastikkeen kanssa.
3. Paista maustuneet ravunpyrstöt noin viisi minuuttia kuumalla pannulla marinadin
kera. Tarjoile tuoreen salaatin ja tumman leivän kanssa.