Mätimousse

Valmista herkullinen mätimousse helposti kotona! Tässä yksinkertainen ohje, jossa käytetään jogurttia, kermaa ja mätiä. Tarjoile ruisnappien tai blinien kanssa.

2,5 dl turkkilaista jogurttia
pieni punasipuli
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
tuoretta tilliä
1 dl kuohukermaa
200 g mätiä

Mätimousse on tyylikäs alkuruoka, joka sopii erityisen hyvin esimerkiksi ruisnappien päälle. Voit kokeilla eri kalojen mätiä riippuen sesongista.

1. Kuori punasipuli ja hienonna se hyvin pieneksi silpuksi. Hienonna myös tilli ja sekoita molemmat jogurttiin. Mausta sekoitus pippurilla ja lisää hieman sitruunamehua. Sekoita ainekset hyvin yhteen.

2. Vispaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto ja mädit jogurttiseokseen ja sekoita hellästi. Säilytä hieman mätiä koristelua varten.

3. Koristele valmis mätimousse tillillä ja säästetyillä mäillä. Laita mousse jääkaappiin maustumaan ennen tarjoilua.

Tarjoile herkullinen mätimousse esimerkiksi ruisnappien, saaristolaislimpun tai blinien kanssa.

Valmistusaika: 20 min Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
20 min
annosmäärä: 
4