Kuorrutettu Taimen
Nauti kuorrutetusta taimenesta tällä helpolla reseptillä! Taimenfileet gratinoituina uunissa, valmista 40 minuutissa. Täydellinen ateria loka-marraskuun kalastussesongille.
4 taimenen fileetä
suolaa
YRTTIKUORRUTE:
30 g raastettua parmesaania
3 rkl panko -korppujauhoa
3 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 rkl hienonnettua tuoretta lehtipersiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
2 rkl hienonnettua tuoretta ruohosipulia
nokare voita paistamiseen
Taimenen kalastussesonki on parhaimmillaan loka-marraskuussa! Nauti tästä herkullisesta taimen-ateriasta seuraavan ohjeen avulla.
1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen.
2. Valmistele kala: Tarkista, että taimenfileissä ei ole ruotoja tai suomuja. Suolaa kala molemmilta puolilta, sillä tarjoilet sen nahan kanssa.
3. Valmistele kuorrute: Sekoita yhteen kaikki kuorrutteen ainekset. Seoksen tulisi olla kuiva, mutta yhtenäinen ja helposti muovailtava.
4. Jos saat kuorrutteesta nyrkissäsi helposti muodostettua pallon, se on juuri oikeaa koostumusta. Lisää tarvittaessa 1 tl vettä, kunnes seos on sopivan muovailtava.
5. Sulata voi paistinpannulla ja paista kalafileitä kuumalla pannulla noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta.
6. Aseta fileet leivinpaperoidulle uunipellille ja paina kuorrute tiiviisti fileiden päälle.
7. Kaada kuorrutteen päälle kaikki pannulta sulanut voi. Kypsennä fileitä uunissa 6–8 minuuttia.
8. Tarjoile kalat gratinoitujen perunoiden tai ranskalaisten kanssa tuoreena suoraan uunista.
Valmistusaika: 40 minuutti
a Annosmäärä: 4