Kampasimpukat

Valmista kampasimpukat samppanjakastikkeella täydelliseksi juhla-annokseksi. Noudata yksinkertaisia ohjeita ja nauti herkullisesta ateriasta 30 minuutissa!

200 g kampasimpukoita
2 rkl voita paistamiseen
KASTIKE
150 g voita
2 huoneenlämpöistä keltuaista
1 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
½ sitruunan mehut
ripaus suolaa ja valkopippuria

Juhlava hetki ansaitsee juhlavat eväät! Tyylikäs crémant-kuohuviini on mainio edullisempi vaihtoehto samppanjakastikkeeseen.

1. Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita, ota ne hyvissä ajoin jo edellisenä päivänä sulamaan jääkaappiin. Tarkista, että kaikki simpukat tuoksuvat raikkailta eikä niissä ole värimuutoksia. Kuivaa simpukat talouspaperilla.

2. Valmistele samppanjakastike: sulata ensin voi kattilassa ja siivilöi varovaisesti erilliseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan. Kuumenna rikotut keltuaiset ja samppanja pienessä kattilassa. Sekoittele keskilämmöllä rauhallisesti, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.

3. Nosta kattila pois levyltä. Lisää voi ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla sekä valkopippurilla.

4. Kypsennä ja tarjoile kampasimpukat: Ruskista kampasimpukoita kuumalla pannulla voissa molemmin puolin noin 1-2 minuuttia niin, että saat kauniin ruskean paistopinnan. Tarjoa heti samppanjakastikkeen kera!

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Tietoja reseptistä

valmistusaika: 
30 min
annosmäärä: 
4